Tar over agenturet fra Hesselberg

I går ble det bekreftet at Söderberg & Haak tar over Komatsu-agenturet i Sverige etter Hesselberg Maskin AB

Hesselberg har hatt Komatsu-agenturet i Sverige siden november i 2009.
Hesselberg har hatt Komatsu-agenturet i Sverige siden november i 2009. Foto: Komatsu
Sist oppdatert

Etter en tid med en del rykter ble det 09.03.2016 bekreftet at Söderberg & Haak tar over Komatsu-agenturet i Sverige. Hesselberg Maskins datterselskap, Hesselberg Maskin AB avsluttet da forhandlingene og det ble klart at de gir agenturet videre.

Hesselbergs etablering i Kiruna med fokus på gruveindustrien er unntaket i avtalen.

Tar over de ansatte

Men Söderberg & Haak overtar alle øvrige virksomheter, også de ansatte med alle forpliktelser og muligheter det innebærer, heter det i en pressemelding fra Söderberg & Haak.

Bakgrunnen skal ha vært at Komatsu Europe har ønsket et samarbeid med Söderberg & Haak i Sverige, samtidig som Hesselberg delvis har oppnådd begrensede øknomiske resultater, og at en heldekkende organisasjon ville føre til betydelige investeringer for Hesselberg, i følge pressemeldingen.

Söderberg & Haak har 150 års historien i Sverige og har innarbeidet en landsdekkende infrastruktur som hovedsakelig har satset på landbruket med merker som Case IH, Deutz-Fahr, Krone og New Holland. Siden 2010 har de i tillegg hatt et fokus mot entreprenørsiden.

De har 40 frittstående utsalg og servicepunkter i Sverige.

- Vi är stolta och ödmjuka över det förtroende som Komatsu i Bryssel gett oss, vi ser fram emot ett långsiktigt, hållbart och progressivt samarbete och noterar tacksamt den grund för detta som Hesselberg-teamet i Sverige lagt”, kommenterer Thomas Svensson, Adminsitrerende direktør for Söderberg & Haak.

Han legger til:

- Ett tack går också till brödrafolket i väst, förhandlingarna har förts i en konstruktiv och kundorienterad anda, och vi ser fram emot gott samarbete med Hesselberg i Norge, marknadsledande aktör med Komatsu i Norge sedan 1972 och även framöver.

 

 

Denne saken ble første gang publisert 10/03 2016, og sist oppdatert 06/04 2017