Tidenes største utomhuskontrakt

Statsbygg har inngått kontakt med Steen & Lund om utomhusarbeidene i det nye regjeringskvartalet. Det er trolig den største i sitt slag her i landet.

Samspillsentreprisen «K205 Byrom, sikring og infrastruktur» er trolig den største utomhuskontrakten i landet.
Samspillsentreprisen «K205 Byrom, sikring og infrastruktur» er trolig den største utomhuskontrakten i landet. Foto: Statsbygg
Sist oppdatert

Steen & Lund får dermed ansvaret for byggingen av gater og plasser i det nye regjeringskvartalet, skriver Statsbygg på sine nettsider.

Samspillsentreprisen «K205 Byrom, sikring og infrastruktur» omfatter etablering av gate- og bymiljøet rundt Regjeringskvartalet med sikringsanlegg, tekniske anlegg og infrastruktur. I dette ligger blant annet perimetersikring, elektro, tekniske kabler vann og avløp.

STRENGE KRAV Rundt Lindealléen foran Høyblokken skal eksisterende trær beskyttes, vedlikeholdes og skjøttes underveis i byggeperioden.
STRENGE KRAV Rundt Lindealléen foran Høyblokken skal eksisterende trær beskyttes, vedlikeholdes og skjøttes underveis i byggeperioden. Foto: Statsbygg

Totalt areal byrom og gater er på ca. 34 000 m2. Kontrakten gjelder for byggetrinn 1 i regjeringskvartalet og har en anslått verdi på ca. 450 mill. kr. eks. mva.

Denne saken ble første gang publisert 14/09 2020, og sist oppdatert 11/09 2020