Tilbyr elektriske utleiemaskiner

Utleiesenteret har signet opsjonsavtale med Pon på fem elektriske gravemaskiner. De utslippsfrie maskinene blir spesielt attraktive på anleggsplassene i sentrum av byene på Østlandet.

Fra venstre: maskinselger Kjetil Deinboll i Pon Equipment, Tommy Jensen, Alfred Bakken, Morten Dahl, Tom Wigdal, Lasse Kjøsterud og Ole Blakisrud i Utleiesenteret.
Fra venstre: maskinselger Kjetil Deinboll i Pon Equipment, Tommy Jensen, Alfred Bakken, Morten Dahl, Tom Wigdal, Lasse Kjøsterud og Ole Blakisrud i Utleiesenteret. Foto: Pon
Sist oppdatert

– Flere og flere av våre kunder spør etter elektriske gravemaskiner, og nå kan produsentene endelig levere. Det er bra, for flere av våre kunders oppdragsgivere kommer etter hvert til å kreve et utslippsfritt alternativ også når gravejobben skal utføres, sier Morten Dahl som er salgs- og markedssjef i Utleiesenteret.

Tre av maskinene er 10-tonnere, to er 20-tonnere.

– Vi kjører grønt. Utleiesenteret, som eier 50 prosent av Norsk Bio, var for eksempel en av de første i Norge som tilbød mobilvarme med bioenergi. I fremtiden må vi regne med at enda flere vil kreve miljøprofil, både i næringslivet og spesielt i offentlige anbud. Vi har maskiner og utstyr med tydelig miljøprofil og ønsker å tilby grønne alternativer også i de tilfellene kundene ikke etterspør det, sier Dahl.

Leveransen

– Det er spennende at Utleiesenteret har valgt et grønt fokus, og ønsker å satse på batterielektriske maskiner fra Z-line serien, uttaler Eivind Hafslund, prosjektleder for spesialprodukter hos Pon Equipment Norge.

Maskinene til Utleiesenteret er Pon Equipments andre generasjon batterielektriske gravemaskiner. Disse maskinenes elektriske drivlinje og komponenter er videreutviklet og optimalisert fra F-serien, og de har også den smarte energieffektive next-gen hydraulikken.

– Med mulighet for hurtiglading fra CCS hurtiglader, sikres rask lading og kompatibilitet med de fleste hurtigladere i markedet, sier Hafslund.

Grønne alternativer

Når Utleiesenteret om kort tid kan tilby gravemaskiner som går på strøm, er det et viktig bidrag til utslippsfrie byggeplasser.

– Det er ikke noe problem å jobbe fulle dager med disse utslippsfrie gravemaskinene så lenge det er tilgang på strøm til lading, sier Morten Dahl.

Han opplyser at Utleiesenteret bevisst investerer i grønne maskiner. Vi har som mål at 30 prosent av investeringsbudsjettet skal være fossilfrie maskiner.

– Utfordringen er å få tak i nok maskiner. Det er leverandørene som setter premissene her, sier Dahl.

Avtalen mellom Pon Equipment og Utleiesenteret er inngått med forbehold om at søknaden om ENOVA-støtte godkjennes.

Denne saken ble første gang publisert 04/10 2020, og sist oppdatert 02/10 2020