Agroteknikk 2018:

Fastrac fungerer som fluepapir her

JCB-importør Rosendal Maskin hadde booket sitt største stand noensinne på Agroteknikk.

AgriLine-ekspert, Øystein Baraas og JCB-ekspert Dagfinn Søgård mellom to stk Fastrac og under Rosendals digre discokule.
AgriLine-ekspert, Øystein Baraas og JCB-ekspert Dagfinn Søgård mellom to stk Fastrac og under Rosendals digre discokule. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

Bakgrunnen her er selvsagt at de tok over JCBs Agriline i mai 2017 etter Lena Maskin.

JCB AgriLine er betegnelsen på JCBs landbruksmaskiner og omfatter traktoren Fastrac i tillegg til teleskoplastere, hjullastere og kompaktlastere.

Som fluepapir

Og at Agroteknikk var riktig seanse for å stille ut Fastrac-maskiner fikk vi tydelig se her.

De fungerte mer som fluepapir på store og små, både fra landbruket og anleggsbransjen.

– Maskinene går jo rett inn mot landbruket, vi har også merket god interesse for teleskoptruckene, forklarer daglig leder Ole Marius Rosendal.

AgriLine-ekspert, Øystein Baraas og JCB-ekspert Dagfinn Søgård var travelt opptatt med interesserte folk.

Fastrac-maskiner er utvilsomt populært for store og små. Her dreier seg om alt fra ren drømming til henvendelser om kjøp, forklarer Øystein Baraas.
Fastrac-maskiner er utvilsomt populært for store og små. Her dreier seg om alt fra ren drømming til henvendelser om kjøp, forklarer Øystein Baraas. Foto: Fredrik Saugstad

Fastrac-maskinene, både 4220 og den store 8330, fikk ikke stå i fred på her.

– Salget har begynt å løsne etter vi tok over, og responsen her er enorm, forklarer Baraas.

Med seg hadde de to tekniske eksperter fra JCB i England, noe som kom godt med for å stille nysgjerrigheten til store og små Fastrac-interesserte.

At de til nå har solgt like mange av 8330, en maskintype som Øystein omtaler som «store trekkdyr», som den mindre, hadde han ikke regnet med.