Wirtgen Mineral Technology Days 2015:

Tøft maskinshow

Wirtgen Group leverte Mad Max-show foran 2700 besøkende

Sist oppdatert

Det finnes mange måter å vise sitt produktspekter på; Pressemeldinger, produktvisninger og tester, men Wirtgen Group sverger til en spesiell oppskrift: Be inn 2700 bransjefolk til et vilt show med pyroeffekter, dramatisk musikk, dans, teater og maskiner som nærmest spytter ild.

For å vise asfaltverkene fra Benninghoven, steinbruddsfres fra Wirtgen og knuse- og resirkuleringsmaskiner fra Kleemann, hadde de laget til noe som kan beskrives som en blanding mellom maskinshow, teater og filmen Mad Max.

video

Wirtgen 2200 SM 3.8

En av hovedrolleinnehaverne var Wirtgens nyeste modell av surface miner eller steinbruddsfres, 2200 SM 3.8, som brukes til å utvinne mineraler fra mykt fjell. Den har fått en 3,8 meter bred trommel og skal være 25 prosent mer effektiv, sies det.

Wirtgen 2500 SM

"Monsteret" i showet ble spilt av den store steinbruddsfresen 2500 SM på 111 tonn og med 1065 hestekrefter. Den brukes til å frese nyttemineraler fra mykt til hardt fjell opp til 80 MPa og legger det rett på dumpere med eget todelt materialopplastesystem.

I tillegg til en full range av Kleemanns knusere og sikteverk, var bakgrunnen på showet et blandetårn fra Benninghoven av typen ECO 3000.

Det som kan se ut som en afterburner på maskintralla bak en Scania, er et av nøkkelproduktene til Benninghoven, brennere i serien EVO brukes for å tørke massene i en roterende trommel før det kan tilføres bitumen i prosessen.

De brukes altså vanligvis ikke som afterburner bak på vogntog, selv om vi ikke var alene om å like påfunnet.

Det er nå et år siden famileselskapet med Wirtgen-brødrene ved roret, tok over majoriteten av aksjene i Benninghoven. Wirtgen Group anskaffet seg da muligheten til å tilby alt innen asfalt fra fresing, resirkulering, produsering, legging og komprimering.

Det er også nå satsingen starter fra Wirtgen Norway i Sande med daglig leder Rune Gulli ved roret.

 

Denne saken ble første gang publisert 27/09 2015, og sist oppdatert 06/04 2017