23948sdkhjf

Tre betongpumper til Trøndelag

Norbetong Pumping AS fikk nylig overlevert tre nye Schwing Stetter betongpumper. Alle er blitt Norges-tilpasset hos den norske forhandleren Alpha Maskin AS.

– Vi valgte betongpumper fra Schwing Stetter blant annet fordi påbygget er lett og solid, sier Bjørn Flataune, driftsansvarlig hos Norbetong Pumping AS. Han forteller at det lette påbygget gjør at de kan ha med ca. fem m3 betong pr. tur. Og for et selskap som dekker et område hvor det er 630 kilometer fra det ene ytterpunktet til det andre, så er det om å gjøre å få med så mye betong som mulig på hver tur. Betongpumpene er montert på fireakslet Mercedes-Benz Arocs-chassis, med luftfjæring og motoreffekt på 430 hk. To har tromler på ni kubikkmeter, 26 meter rekkevidde og 4’’ rørgate, mens den siste har rekkevidde på 24 meter og 5’’ rørgate.

Kundetilpasset

Betongpumpene ble bestilt før fjorårets sommerferie og var klare til levering i begynnelsen av januar.

– Det har vært presis levering og vi er godt fornøyd med servicen både fra Alpha Maskin og Schwing Stetter, sier Flataune. Etter at pumpene ankom Norge har de blitt bygget noe om etter spesifikasjoner fra Flataune og Norbetong Pumping. Blant annet er de bygget om slik at det kan kjøres varmt vann gjennom systemet for å unngå frost i ventiler osv. I tillegg er det montert på et filter som tar ut vann og smuss fra hydraulikkoljen. Videre er nesten hele høyre side av påbygget, bygget om etter ønsker fra brukerne. Det er blant annet montert på flere oppbevaringsskap og disse er plassert i god arbeidshøyde.

– Det er viktig å tenke på brukervennligheten, sier Flataune, da han viser oss alle finessene ved pumpeutstyret.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079