23948sdkhjf

Anleggsgruppen blir importør av Trombia

Klarer PM10-standarden uten vanntilsetning – veldig aktuell i forhold til svevestøv

Anleggsgruppen som fra før av har vært forhandler av Snowek snøploger og hydrauliske børster i fem år, blir nå importør av Trombia, Snoweks feiemaskiner som bruker såkalt luftknivdrevet tørr feiing. Teknologien gjør at maskinen lager et høyt undertrykk og dermed høy sugeevne.

Verdens første

I følge produsenten ble Trombia i juni 2017 verdens første vannløse feiemaskin som klarte den europeiske PM10-veistøvtesten. Feieutstyret er dermed PM10-sertifisert og bruker syklonluft støvdemping uten vann.

Den finske veiutstyrsutvikleren Snowek Oy har nå signert avtale med Anleggsgruppen på Gullaug utenfor Drammen som gjør dem til norsk distributør.

Bra i vinterdrift

Trombia er et prosjekt Snowek har holdt på med i noen år nå og det har blitt en egen merkevare som Snowek fører.

Årsaken er at teknologien er helt annerledes, og det er også resultatet.

Det er lett å forstå at dette kan bli et spennende produkt i disse tider med så mye prat om svevestøv og feiing av vinterveier.

For, som Per-Gunnar Holmgren, daglig leder i Anleggsgruppen AS, poengterer kommer teknologien til å utgjøre en stor fordel i vinterdrift i feiing av veier, tunneler, flyplasser og parkeringsplasser.

Den har en romslig beholder i forhold til den relativt kompakte størrelsen. Holmgren vet også at den skal være veldig enkel å stille opp til forskjellige maskiner.

Fra 9 til 30 tonn

Trombia-kosten som først kommer til Norge er Trombia 220, for frontmontering på hjullastere fra ni tonn til 30-tonns maskiner. Modellen har med en bredde på 2,24 meter. Arbeidshastigheten er på mellom 5 og 15 km/t, og du kommer over et område over kortere tid. Maskinen kan bestilles med eller uten sidebørster.

Senere i 2018 kommer en mer kompakt modell for mindre hjullastere fra 5 til 9 tonns

Mer fra Anleggsgruppen

Anleggsgruppen har i tillegg økt sin portefølje med Ammann og Bergmann i år, så planen om å øke sitt fotavtrykk i anleggsmarkedet i hele Norge, ser til å fortsette.

– Vi er klare for salgsstart av Trombia og vil ha de første maskinene lagerført i uke 46. For mange av våre kunder vil Trombia være et «må ha produkt» og det vil være et av være nøkkelprodukter for fremtiden, kommenterer Per-Gunnar Holmgren, daglig leder i Anleggsgruppen AS.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125