Tromsø-firma på handletur

Handler for å ligge et hakk foran i et hett Tromsø-marked

Mike Spielman fra Caterpillar, Rune Madsen fra Roald Madsen AS og Per Gunnar Hansen, selger i Pon Equipment i Nordland. Tromsøfirmaet blir først ut i Norge med Cat 966M XE.
Mike Spielman fra Caterpillar, Rune Madsen fra Roald Madsen AS og Per Gunnar Hansen, selger i Pon Equipment i Nordland. Tromsøfirmaet blir først ut i Norge med Cat 966M XE. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert
Trimble Earthworks 3D ser veldig bra ut og skal gi maskinførerne bedre kontroll.
Trimble Earthworks 3D ser veldig bra ut og skal gi maskinførerne bedre kontroll. Foto: Fredrik Saugstad
Med BB124 blir kompaktlasteren en minihøvel med nivelleringsutstyr.
Med BB124 blir kompaktlasteren en minihøvel med nivelleringsutstyr. Foto: Fredrik Saugstad

Roald Madsen AS kjøper en Cat 299D XHP, kompaktlaster, med høvelskjær CatBB124 med Trimble maskinstyring.

De har også kjøpt Norges første hjullaster av typen Cat 966M XE.

Firmaet rigger seg nå for den voldsomme veibyggingen som kommer i Tromsø og områdene rundt.

Rune Madsen som hadde tatt turen til Conexpo i Las Vegas bestilte også Norges første Trimble Earthworks 3D-system. Systemet gir fullt 3D-bilde for maskinføreren på en ny og større skjerm i hytta og det ser veldig bra ut innrømmer Per Gunnar Hansen, selger i Pon Equipment i Nordland.

Det er Hansen som har sørget for salget av maskinene og Trimble-systemet skal monteres på en to måneder gammel 326F som egentlig skulle gå uten maskinstyring, noe som viste seg å være umulig.

– I dag er vi nødt til å ha maskinstyring for å være med å konkurrere om de store jobbene, i tillegg til dokumentasjonen, forklarer Madsen.

Må ligge foran

– Vi må ha den beste teknologien for å ligge et skritt foran og vi har brukt mange millioner kroner på maskinstyring, stikningssystemer og utregningssystemer de siste årene, forklarer Madsen.

Maskinparken på omtrent 40 maskiner består nå mest av Cat. Madsen er fornøyd med maskinleverandøren både på servicesiden, kvaliteten og ikke minst tillitten. Noe som underbygger dette er at hele denne handelen er gjort uten å vite prisen enda, det skulle de bli enige om på et senere tidspunkt.

Bedriften jobber mye med tunnel, rehabilitering av tunnel og en god del innen store bygg rundt Tromsø. Fra en omsetning på 185 millioner i 2016 vil Madsen helst opp i 250 millioner i år.   

– Vi må vokse for å være med på de store jobbene, forklarer han.

10 milliarder

Bare rundt Tromsø skal det investeres rundt 10 milliarder i vei de nærmeste årene. I tillegg kommer veksten i byen som har vokst med 50 prosent siden 1995, forklarer Madsen. Roald Madsen AS ligger på en 60 ansatte om vinteren og 109 om sommeren (2016).

Maskinparken har maskinstyring på det meste av stort utstyr. Dokumentasjon er blitt nøkkelen for å sikre seg betaling for den jobben som er gjort. Det er dessuten så mange fordeler med dette at han er helt klar på hva han mener om den beste maskinstyringen på maskinene fremover.

– Dette er et være eller ikke være i fremtiden.

Cat 299D XHP, kompaktlaster, men Madsen skal ha med hjul, her en svart jubileumsmodell.
Cat 299D XHP, kompaktlaster, men Madsen skal ha med hjul, her en svart jubileumsmodell. Foto: Fredrik Saugstad

Denne saken ble første gang publisert 09/03 2017, og sist oppdatert 06/04 2017