Ut på tur med Leica og Powel

Ny totalløsning for programvare og nye modeller av totalstasjoner, skannere, målebøker og nettbrett for håndtering av 3D data i felt.

De siste årene har Leica Geosystems hatt stor fokus på brukervennlige grensesnitt, og under deres presentasjon var intuitiv, komplett og brukervennlighet viktige nøkkelord. 
De siste årene har Leica Geosystems hatt stor fokus på brukervennlige grensesnitt, og under deres presentasjon var intuitiv, komplett og brukervennlighet viktige nøkkelord.  Foto: Powel
Sist oppdatert

I januar og februar arrangerte Leica Geosystems roadshowet "Be Captivated", hvor syv norske byer etter tur ble presentert for deres nye løsninger. Powel var med som samarbeidspartner, og dataflyt mellom Leica og Gemini var et sentralt tema.

Captivate er Leica Geosystems nye totalløsning for programvare og nye modeller av totalstasjoner, skannere, målebøker og nettbrett for håndtering av 3D data i felt. Nesten 150 deltakere var med på arrangementet som ble avholdt i Oslo, Bergen, Kristiansand, Tromsø, Bodø, Trondheim og Stavanger.

Powel og Leica

Leicas nye løsninger har gode muligheter for dataflyt med Gemini-produktene Terreng & Entreprenør samt Oppmåling, i følge en pressemelding.

De siste årene har Leica Geosystems hatt stor fokus på brukervennlige grensesnitt, og under deres presentasjon var intuitiv, komplett og brukervennlighet viktige nøkkelord. 

Fra Powel sin side var det spesielt fokus på den nye modulen 3D Skanndata som blant annet åpner for direkte import av store punktskyer. I siste versjon av Gemini Terreng & Entreprenør kan man nå utføre redigering og 3D-triangulering av nær ubegrenset størrelse punktskyer. Håndtering av overheng er ikke lenger noe problem. Datagrunnlaget kan sorteres på bakgrunn av RGB verdier, høyde eller intensitet.

Leica Geosystems er totalleverandør for posisjoneringsutstyr for landmåling og maskinstyring, og segmentansvarlig landmåling i Leica Geosystems, Zoltan Antaloczy, forteller at omtrent 90% av deres kunder innen landmåling bruker Gemini programvare.

Hvorfor skanndata-modul?

Markedet har etterspurt bedre og mer integrerte løsninger for håndtering store punktskyer. Den nye modulen i Gemini tilbyr nå denne muligheten og er en effektiv løsning for håndtering av store datamengder og etablering av 3D-modeller.

Et av høydepunktene i modulen 3D Skanndata er import av punktskyer direkte fra Leica MS50/MS60. I tillegg støtter den andre kjente formater fra de fleste type skannere. I løsningen inngår redigering av punktskyer i 3D, 3D-triangulering av punktskyer samt tetting av hull i triangelnett og fjerning av grove feil i punktskyen.

- Gemini er et svært enkelt og hurtig redigeringsverktøy for punktskyer, sier salgssjef Trond Vindenes i Powel. Nå kan Gemini importere rådata direkte uten at de først må prosesseres i annen programvare først. Resultatet kan brukes både til areal- og volumberegning i tillegg til geometrisk kontroll av punktsky mot planlagt 3D modell.

 

Markedet har etterspurt bedre og mer integrerte løsninger for håndtering store punktskyer
Markedet har etterspurt bedre og mer integrerte løsninger for håndtering store punktskyer Foto: Powel

Ny kontrakt- og målebrevsløsning fra Powel

Powel har lansert fremtidens målebrevsløsning; Gemini Kontrakt & Målebrev. Løsningen gir entreprenører en effektiv arbeidsflyt knyttet til målebrev og kontraktshåndtering gjennom enkle prosesser. Produktet er unikt for det norske markedet og et svært viktig fremskritt for bransjen.

- Dette er et kvantesprang i håndteringen av kontrakt, målebrev og dokumentasjon. Dette vil spare oss mye tid i målebrevsprosessen, forteller Edvin Dale, avdelingsleder,geomatikk og maskinstyring i K.A. Aurstad AS

 

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2016, og sist oppdatert 07/04 2017