Utfordrende tunneldriving ga resultater

Nå er det hull gjennom denne nye E6-tunnelen.

Gjennomslagssalva sprengt i Teigkampentunnelen på nye E6 i Nord-Fron.
Gjennomslagssalva sprengt i Teigkampentunnelen på nye E6 i Nord-Fron. Foto: Roar Holten, Statens vegvesen
Sist oppdatert

Torsdag 4. juni smalt siste salve i det som etterhvert blir Teigkampentunnelen på ny E6 i Gudbrandsdalen.

Tunneldrivinga startet fra begge ender i mars 2014. Det har dermed tatt entreprenøren Implenia Aurstad et drøyt år å sprenge ut den 3,7 kilometer lange tunnelen.

- Tunnelbyggerne har møtt på fjell av god kvalitet, en kort sone med dårlig kvalitet, og de har møtt på innlekkasje av vann, sa prosjektleder Øyvind Moshagen i Statens vegvesen etter den siste salven. - Vi ga dere en utfordrende jobb, og den har dere håndtert på en god måte, fortalte han til de fremmøtte.

Så er det helle ikke småtteri som har blitt fraktet ut: 367 175 kubikkmeter fast fjell er sprengt ut, det tilsvarer ca. 32 650 lastebillass.

En av to

Teigkampentunnelen er den andre av to tunneler på den 33 kilometer lange E6-strekningen som er under bygging i Gudbrandsdalen. Den andre er den 4,3 kilometer lange Hundorptunnelen i Sør-Fron. Der var det gjennomslag for ca. ett år siden.

165 kilometer kabel

Nå lyses det ut elektrokontrakter for de to tunnelene som skal åpnes for trafikk mot slutten av neste år. Det er heller ikke småtterier som skal legges. Man regner med ca. 165 kilometer kabler og hele 3800 lysarmaturer.

I de to nye E6-tunnelene i Gudbrandsdalen er det til sammen ti tekniske bygg som skal utstyres med elektrotekniske installasjoner. Her fra bygginga av et av de tekniske byggene i Hundorptunnelen.
I de to nye E6-tunnelene i Gudbrandsdalen er det til sammen ti tekniske bygg som skal utstyres med elektrotekniske installasjoner. Her fra bygginga av et av de tekniske byggene i Hundorptunnelen. Foto: Foto: Eli Ramstad, Statens vegvesen

Denne saken ble første gang publisert 09/06 2015, og sist oppdatert 06/04 2017