Loxam vil kjøpe Ramirent

Ramirents styre og de største aksjonærene har besluttet å anbefale Ramirents aksjonærer å godta budet.

Et av verdens største utleieselskap Loxam, vil bli enda større ved å kjøpe Ramirent.
Et av verdens største utleieselskap Loxam, vil bli enda større ved å kjøpe Ramirent. Foto: Loxam
Publisert Oppdatert

Den franske utleiegiganten Loxam tilbyr å kjøpe alle aksjene i Ramirent konsernet for drøye 10 milliarder svenske kroner.

Gigant vil kjøpe kjempe

I Norden regner vi Ramirent som en kjempe blant utleieaktørene med en omsetning på 712 millioner Euro fordelt på ni land nord og øst i Europa. Men i løpet 2018 omsatte Loxam for mer enn det dobbelte av dette, 1,483 millioner euro fordelt på 13 land i Europa i tillegg til midtøsten, Marokko og Brasil.

Tilbudet som er 9 EUR pr aksje, er et betydelig premium på 65% i forhold til dagens kurs, og beviser deres sterke tro på Ramirent sine muligheter til å skape verdier fremover, står det på Remirent sine nettsider.

Tilbudet fra Loxam verdsetter Ramirent til 970 millioner Euro, etter at Ramirent mistet 40% av sin verdi i løpet av et år på Helsinki-børsen, ifølge Reuters.

Loxam har 350.000 enheter i sin utleieflåte.
Loxam har 350.000 enheter i sin utleieflåte. Foto: Loxam

Styret til Ramirent Plc og største aksjonærer har besluttet å anbefale Ramirent sine aksjonærer å godta tilbudet fra Loxam.

Loxam har gjennom de siste 10 årene gjennomført 20 oppkjøp.

I dag har selskapet 8000 ansatte og 350.000 enheter i utleieflåten.

Vil styrke seg

Selskapet som blant annet driver i Danmark og Norge vil styrke sin posisjon i Nord- og Østeuropa betydelig og måten å gjøre det på er å kjøpe opp Ramirent. Budet er basert på Ramirents askjeverdi den 7. juni og og snittkursen under de tre siste månedene.

Privateid

Om oppkjøpet gjennomføres går Ramirent fra å være børsnotert, til å være privateid og Ramirent skal bestå som navn og en selvbestemmende divisjon innad i Loxam