Utleiesenteret med storavtale på Follobanen

Utleiesenteret har inngått en avtale om levering av utstyr til Norges største samferdselsprosjekt noensinne.

Fra venstre: Jan Brock Støa, selger Utleiesenteret, Morten Dahl, salgs- og markedssjef Utleiesenteret, Javier García Giménez, procurement engineer AGJV.
Fra venstre: Jan Brock Støa, selger Utleiesenteret, Morten Dahl, salgs- og markedssjef Utleiesenteret, Javier García Giménez, procurement engineer AGJV.
Sist oppdatert

Utleiesenteret AS har nylig inngått en samarbeidsavtale med arbeidsfellesskapet Acciona Infraestructuras and Ghella ANS (AGJV) om leveranse av maskiner og utstyr til selskapets jobb med Norges største samferdselsprosjekt, Follobanen.

Det skriver selskapet selv i en pressemelding.

- Vi er veldig stolte over å ha blitt valgt som samarbeidspartner til AGJV til dette prestisjefylte  prosjektet. Vi har allerede jobbet med AGJV i noen måneder, og blitt godt kjent med dem, og det har nok hatt sitt å si for at vi har fått denne kontrakten, forteller salgs- og markedssjef hos Utleiesenteret AS, Morten Dahl.

Follobanen består av et nytt dobbeltspor fra Oslo S til Ski, og får landets hittil lengste jernbanetunnel på 20 kilometer. Det er Jernbaneverket som står bak prosjektet, som vil tilrettelegge for flere persontog, flere godstog, et mer forutsigbart tilbud og redusert reisetid.

AGJV har ansvaret for tunnelboringen, og bruker tunellboremaskiner som har en diameter på i underkant av ti meter.

- Vi skal stort sett levere alt av utstyr fra strømaggregater til gravemaskiner. Vi vil også samarbeide tett med AGJV med en egen dedikert selger og dedikerte servicefolk.

For Utleiesenteret AS er dette en langsiktig avtale, som betyr mye for Buskerud-firmaet som ble etablert i 1991.

Denne saken ble første gang publisert 20/01 2016, og sist oppdatert 06/04 2017