23948sdkhjf

Ekspert Maskinutleie AS:: Utvider i dobbelt forstand

Ekspert Maskinutleie AS er blant Norges største på utleie av maskiner til masseforflytning. Nå utvides utleieparken med flere og større maskiner, samtidig som det bygges større lokaler.

Fra etableringen av Ekspert Maskinutleie AS i 1998 og frem til i dag har selskapet stadig utvidet maskinparken, både i antall og modeller. Gjennom mange år har det stort sett vært relativt små maskiner som har vært etterspurt og derfor har utleieparken stort sett bestått av dette. Den senere tiden har daglig leder Kjell Sæter opplevd stadig økende etterspørsel etter større maskiner og gradvis er antall maskiner rundt 20 tonn anskaffet.

- Etterspørselen etter utleiemaskiner, både store og små, øker og det er etterspørselen etter store maskiner som øker mest, sier Sæter.

Nylig ble maskinparken økt med ytterligere ni Cat-maskiner, derav to stk. Cat 323E (ca. 25 tonn) og tre 314D (ca. 16 tonn). Totalt har Ekspert Maskinutleie gått til anskaffelse av 12 Cat-maskiner siden rett før årsskifte.

- Mye av grunnen til at det er blitt Cat-maskiner er god relasjon til Pon Equipments selger Ivar Holth, sier Kjell Sæter. De andre Cat-maskinene i utleieparken er modellene M313D+, 308E (to stk.), 312DL, CS64B (vals) og 906H (to stk.).

Nytt bygg

Med Cat-maskinene teller nå utleieparken ca. 450 maskiner og selv om mesteparten er utleid, har selskapet vokst ut av arealene på Berghagan industriområde på Langhus. Derfor tok Sæter kontakt med Ski kommune for ca. to år siden om kjøp av nabotomten og etter rekordrask beslutning i kommunestyret, ble selskapet eier av en tom på 3,5 mål, slik at de nå totalt disponerer 6,2 mål på industriområdet. For ikke lenge siden ble første skuffetak tatt i forbindelse med opparbeidelse av tomten og nå er byggeprosessen i full gang.

- Det nye bygget får en grunnflate på 1000 kvadratmeter og det totale arealet blir på 2400 kvadratmeter, sier Kjell Sæter. På dette arealet blir det plass til blant annet lager, kontorer og et verksted på 470 kvadratmeter. Planlagt innflytting er i begynnelsen av desember.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079