Fullintegrert mot AMV

Norsecraft Geo AS leverer nå maskinstyring som er fullintegrert mot AMV sine boretårn.

Anders Glørstad(t.v.) og fører Glenn Birger Kvernø med deres AMV-tårn, fullintegrert med Topcon maskinstyring.
Anders Glørstad(t.v.) og fører Glenn Birger Kvernø med deres AMV-tårn, fullintegrert med Topcon maskinstyring. Foto: NCG
Publisert Oppdatert

Topcon R73 bruker alle AMV sine sensorer og verdier og kan dra nytte av alle AMV sine funksjoner. Norsecraft Geo AS har vært pådriver for at Topcon skal integrere sin maskinstyring mot borerigger og gravemaskiner med tårn.

Nå kan NCG stolt overrekke et ferdig system til sin pilotkunde Hitra Anleggservice AS, står det i en pressemelding.

- Tett dialog med bruker og maskinprodusent har vært avgjørende for å få det gode resultatet vi nå har fått, sier NCG sin produktsjef, Odd Gunnar Morfjord.

Hitra Anleggservice AS har kjørt med systemet under utvikling i et år.
Hitra Anleggservice AS har kjørt med systemet under utvikling i et år. Foto: NCG

-Våre brukere i Norge ligger kanskje aller lengst fram i verden, når det gjelder å utnytte systemene til fulle, og krever maksimalt av oss tilbake, poengterer Morfjord.

Entreprenør var med i utviklingen

Hitra Anleggservice AS har kjørt med et system under utvikling i et års tid. Morfjord har holdt i dialogen med AMV, og sørget for at både AMV og Topcon har fått det de trenger for å få dette til å bli et produkt som gir stor fleksibilitet til gravemaskinen, som med noen få tastetrykk blir en fullblods borerigg.

NCGs kommentar om Hitra Anleggservice: -	Det er tydelige tilbakemeldinger, og en gjeng som vil fremover
NCGs kommentar om Hitra Anleggservice: - Det er tydelige tilbakemeldinger, og en gjeng som vil fremover Foto: NCG

Selger for Norsecraft Geo AS, Øyvind Hoel Fossen, er veldig fornøyd med å kunne levere det første GPS-systemet i sitt slag.

- Jeg setter umåtelig pris på samarbeidet med Hitra Anleggservice AS, sier Fossen.

Sverre Brikland hos AMV forteller at det har vært en grei prosess for dem å få deres styresystem til å snakke direkte med Topcon sin maskinstyring, og at alle funksjoner på tårnet nå er integrert med kundens maskinstyring.