Tar over Asker og Bærum

"Vi blir målt på kvaliteten på drift- og vedlikeholdet av veinettet vårt hver eneste dag!"

Vaktmesterkompaniet tar over driftkontrakten for riks- og fylkesveier i Asker og Bærum etter Mesta fra september.
Vaktmesterkompaniet tar over driftkontrakten for riks- og fylkesveier i Asker og Bærum etter Mesta fra september. Foto: Vaktmesterkompaniet
Publisert Oppdatert

Fra og med 1. september 2019 skal Vaktmesterkompaniet AS drifte og vedlikeholde riks- og fylkesveier i Asker og Bærum i Akershus. Etter en tilbudskonkurranse inngår Statens vegvesen kontrakt med firmaet for de neste tre årene.

- Vi blir målt på kvaliteten på drift- og vedlikeholdet av veinettet vårt hver eneste dag, så dette er en viktig kontrakt for oss. Vi ser frem til et nært og godt samarbeid med Vaktmesterkompaniet AS, sier Erik Skiaker Lykseth i Statens vegvesen.

286 kilometer vei

Kontrakten omfatter drift- og vedlikeholdsoppgaver knyttet til 286 kilometer riks- og fylkesveier, samt gang- og sykkelveier. Vaktmesterkompaniet AS overtar kontrakten etter Mesta AS.

Tunnelene til Mesta

Mesta AS vant tunnelkontrakten og skal drifte og vedlikeholde tunnelene i Akershus fra 1. september 2019 - 31. august 2024.

Avdelingsdirektør Nils Audun Karbø (f.v.) i Statens vegvesen og daglig leder Tomas Bratterud i Vaktmesterkompaniet undertegnet i dag en kontrakt om drift og vedlikehold av riks- og fylkesveier i Asker og Bærum.
Avdelingsdirektør Nils Audun Karbø (f.v.) i Statens vegvesen og daglig leder Tomas Bratterud i Vaktmesterkompaniet undertegnet i dag en kontrakt om drift og vedlikehold av riks- og fylkesveier i Asker og Bærum. Foto: Statens vegvesen

Kontraktsperioden gjelder fra 1. september 2019 – 31. august 2022.

Driftskontrakt

Omfatter ansvaret for rutinemessige driftsoppgaver og mindre vedlikeholdsoppgaver på veinettet, samt inspeksjon og registrering av feil og mangler, beredskap for vinterdrift og generell trafikkavvikling. I tillegg skal driftsentreprenøren ha tett samhandling med Statens vegvesen.

Vant også i Follo

Vaktmesterkompaniet AS vant også driftskontrakten for riks- og fylkesveier i Follo, og fortsetter som driftsentreprenør fram t.o.m. 2022.

Kontrakten omfatter drift og vedlikehold av 521 kilometer riks- og fylkesveier, samt gang- og sykkelveier. Vaktmesterkompaniet AS ble «nødkontrahert» i juli 2018, da Statens vegvesen hevet kontrakten med Veidrift AS.Den nye kontraktsperioden gjelder fra 1. september 2019 – 31. august 2022.