Kunst av vegavfall

Drammen: Gammel isopor fra fyllinger langs Bj. Bjørnsons gate og kassert pleksiglass fra Holmenbrua blir kunst

Anunn Johansen i kaffebaren med bardisk og meny av pleksiglass. (Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen)
Anunn Johansen i kaffebaren med bardisk og meny av pleksiglass. (Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen)
Publisert

Kunstneren Anunn Johansen sørger for alt sammen. Isoporskulpturene er ennå på planstadiet, fordi de nettopp er hentet ut av vegfyllinga ved Drammenshallen.

JC kaffebar

Men mye av det kasserte pleksiglasset fra Holmenbrua kan du allerede se utstilt og i bruk på «JC kaffebar» i Tollbugata.

Kaffebaren du aldri har sett maken til ligger bare et steinkast fra vegkontoret og en kort spasertur fra vegarbeidene i fv. 282 Bjørnstjerne Bjørnsons gate på Strømsø i Drammen.

Lover utstilling

Hva han vil trylle fram av isoporblokkene han har hentet i grøftene langs Bjørnstjerne Bjørnsons gate er ennå ikke helt bestemt, men før eller senere vil det bli stilt ut i kaffebaren hans, det lover han.

Den allsidige liungen vil helst bli kalt kunstner og bare det. Men i realiteten er han en multikunstner. Hele kaffebaren er designet og utstyrt med gammelt, kassert industriavfall.

Meieri- og sykehusutstyr

Pleksiglass og isopor fra Statens vegvesens veganlegg. Melketraller og annet utstyr fra nedlagte Drammens Meieri. Gammelt utstyr fra fødeavdelingen på Drammen sykehus og andre gjenstander han har fått fra Kværner på Tranby eller Magasinet og Narvesen i Drammen.

Nå har Anunn kastet sine øyne på restene av flomlysmastene fra Marienlyst, som Statens vegvesen har tatt vare på. Kanskje noe av det også havner som kunstinstallasjon i hans uforlignelige og sciencefiction-aktige kaffebar.

Multikunstner

Lavmælte Anunn Johansen driver nemlig med langt mer enn å være barista i sin egen kaffebar og som kunstner.

Han er grafisk designer, filmfotograf og møbeldesigner. Han er også musiker etter et studieopphold på Paul McCartney-skolen i Liverpool.

Og for bare få dager siden la han og broren ut en tegnefilm om Askeladden på YouTube som etter første helgen var sett av over 13.000 mennesker. Filmselskapet han og broren driver kaller seg like gjerne «Pudding-TV».

Pudding-TV AS produserer tegnefilmer og animasjoner med folkeventyr og barnesanger på norsk. De har allerede over 40.000 abonnenter og kan ses på YouTube, Spotify og Deezer

Du har sikkert ikke sett eller hørt det siste fra denne kunstneren ennå. Så lenge det graves og bygges veger i Norge, er det sikkert et eller annet i grøfter og fyllinger Anunn Johansen kan bruke til et eller annet kunstnerisk formål.