Vegvesenet anmeldt

Statens vegvesen er anmeldt av foreldre i Fjell kommune for å få dokumentasjon på at barna deres trygt kan passere arbeidet på skoleveien.

Foreldrene synes veimyndighetene har tatt for lett på sikringen.
Foreldrene synes veimyndighetene har tatt for lett på sikringen. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

– Vi er redde for barna våre, og ønsker oss et møte med Vegvesenet. Vi vil ha skriftlig dokumentasjon på at det er forsvarlig å la skolebarn passere så tett inntil det vi oppfatter som et farlig veiarbeidsområde, sier Marianne Monsen i FAU ved Liljevatnet skule til Bergens Tidendes nettside. Det er skoleveien langs riksvei 555 i Straume i Fjell kommune foreldrene har i fokus.

Tar for lett på sikring

Nils Larsson har en datter som hver dag passerer anleggsområdet.

– Jeg har anmeldt forholdet til lensmannskontoret. Jeg kjører daglig forbi disse arbeidene, og synes veimyndighetene har tatt for lett på sikringen her. Hvorfor har man ikke satt opp gangveier med ståloverbygg slik man gjerne gjør andre steder, spør Larsson.

Rektor Ingunn Bente Lie ved Liljevatnet skule bekrefter overfor Bergens Tidende at hun er kjent med arbeidene.

– Det ble sendt ut et skriv om at disse arbeidene skulle utføres. Dette ble gjort i samarbeid med entreprenøren, og det ble forsikret om at skoleveien skulle være trygg på tross av arbeidene, sier hun.

Vaktmann til stede

Byggeleder Camilla Bakervik i Statens vegvesen sier til bt.no at man nå opererer med vaktmann som kontinuerlig er til stede på anleggsplassen.

– Vi tar politianmeldelsen på alvor, og vil nå ta en runde med skole og foreldre. Vi har gjort en risikovurdering, men lytter selvfølgelig til publikum, sier Bakervik.

Etterforskningsleder Svenn Erik Midthjell ved Sotra og Øygarden lensmannskontor bekrefter at politiet har mottatt anmeldelsen.

Denne saken ble første gang publisert 20/09 2016, og sist oppdatert 06/04 2017