Veidekke Entreprenør krever prekvalifisering

Etter 1. mars skal alle underentreprenører være økonomisk prekvalifisert etter egne strenge kriterier.

Fra første mars må alle som skal fungere som underentreprenør for Veidekke oppfylle ekstra strenge krav.
Fra første mars må alle som skal fungere som underentreprenør for Veidekke oppfylle ekstra strenge krav.
Sist oppdatert

Etter dagens pressemeldiing fra Veidekke kan det virke som om selskapet er lei av aktører som ikke når opp til deres standard:

- Bygg- og anleggsnæringen har dessverre hatt et innslag av useriøse aktører som ødelegger for hele bransjen. Dette er selvsagt totalt uakseptabelt og noe vi gjør alt vi kan for å unngå. Derfor innførte Veidekke for to år siden krav til maksimum to ledd underentreprenører på våre prosjekter. Sammen med økt adgangskontroll og strenge krav til prekvalifisering ønsker vi å gjøre det lettere å være seriøs og vanskeligere å være useriøs, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør AS.

 

Gjennom StartBANK

Veidekkes løsning for prekvalifisering er utviklet gjennom StartBANK. Dette er et felles leverandørregister for innkjøpere innenfor blant annet bygg- og anleggsbransjen, med informasjon om leverandørenes forsikringer, standarder for samfunnsansvar, HMS- og kvalitetsstandarder, sikkerhetserklæringer og økonomiske tall. I tillegg omfatter løsningen informasjon fra pålitelige tredjeparter som Brønnøysundregistrene, Arbeidstilsynet, Skattedirektoratet, Dun & Bradstreet og Direktoratet for byggkvalitet (sentral godkjenning).

Strengere enn StartBANK

Veidekkes prekvalifiseringskriterier er strengere enn kravene som stilles for å bli registrert i StartBANK. Dette går på finansiell rating, revisoranmerkninger, opplastede forsikrings-dokumenter, skatteattest og fullmakt for mva. Gjennom den nye ordningen får Veidekke nå en felles plattform der hele organisasjonen har tilgang til de samme opplysningene om alle underentreprenører. I tillegg muliggjør systemet deling av informasjon etter gjennomførte påse-kontroller.

 

Kravet om prekvalifisering gjelder også for Veidekke Entreprenørs datterselskaper.

Denne saken ble første gang publisert 24/02 2016, og sist oppdatert 06/04 2017