Veidekke har kjøpt Leif Grimsrud AS

Nå er salget i orden.

- Veidekke ønsker å vokse i anleggsmarkedet, og Grimsrud vil styrke vår lokale og regionale virksomhet i det sentrale østlandsområdet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.
- Veidekke ønsker å vokse i anleggsmarkedet, og Grimsrud vil styrke vår lokale og regionale virksomhet i det sentrale østlandsområdet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør. Foto: GG gruppen
Sist oppdatert

For omkring en måned tilbake ble det kjent at Veidekke ønsket å kjøpe entreprenøren fra Halden med datterselskaper.

Intensjonsavtalen ble inngått og man ventet på eventuelle innsigelser fra Konkurransetilsynet.

I dag kom meldingen om at handelen er i orden og Veidekke kjøper dermed 80% av aksjene i Leif Grimsrud AS med datterselskapene Leif Grimsrud Entreprenad AB og Øst AS.

Grimsrud har 230 ansatte i Østfold og 30 i Strømstad, og samlet omsetning var 920 millioner kroner i 2014. Grimsrud utfører lokale byggeoppdrag i Halden og anleggsoppdrag i Østfold, Akershus og i Bohuslän.

Passer godt inn i Veidekke

- Grimsrud er en solid og veldrevet entreprenør som har levert gode resultater i lang tid. De har god kompetanse på prosjektering, planlegging og drift med egne ansatte og maskiner. I tillegg har de sammen­fallende verdier og en bedriftskultur som vil passe svært godt inn i Veidekke. Vi ser frem til å få deres dyktige fagarbeidere og funksjonærer med på vårt lag, sa administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør da kjøpsprosessen ble offentliggjort 5. oktober.

Overdragelsen skjer med virkning fra 13. november. Kjøpesummen utgjør 300 millioner kroner.

Denne saken ble første gang publisert 09/11 2015, og sist oppdatert 06/04 2017