Jimmy tar over Veidekke

Jimmy Bengtsson er utnevnt til ny konsernsjef for Veidekke ASA. Bengtsson etterfølger Arne Giske, som har besluttet å tre tilbake etter seks år som konsernsjef i Veidekke.

Veidekke har alt som skal til for å kunne utnytte en utfordrende situasjon for å komme tilbake, sterkere og mer konkurransedyktig, sier Jimmy Bengtsson.
Veidekke har alt som skal til for å kunne utnytte en utfordrende situasjon for å komme tilbake, sterkere og mer konkurransedyktig, sier Jimmy Bengtsson. Foto: Veidekke
Sist oppdatert

Jimmy Bengtsson er utnevnt til ny konsernsjef for Veidekke ASA. Bengtsson etterfølger Arne Giske, som har besluttet å tre tilbake etter seks år som konsernsjef i Veidekke. Bengtsson starter i sin nye rolle som konsernsjef 1. september 2019.

30 års erfaring

Jimmy Bengtsson (f. 1966) er i dag administrerende direktør for den svenske entreprenørvirksomheten og konserndirektør i Veidekke, i tillegg til å være landssjef i Sverige, en posisjon han har hatt siden 2016. Bengtsson har jobbet hele sin yrkesaktive karriere i bygg- og anleggsbransjen og var fra 2007 leder av Arcona, som ble kjøpt av Veidekke i 2013. Før dette hadde Bengtsson en lang karriere bak seg i Skanska i Sverige.

Bedt om avløsning:

Arne Giske, som overtok som konsernsjef for Veidekke i juni 2013, har bedt styret om avløsning etter seks år som konsernsjef. Giske har en lang karriere bak seg i Veidekke, og har innehatt posisjoner både som CFO og som leder for Veidekkes eiendomsvirksomheter før han ble konsernsjef.

– Etter en samlet vurdering har jeg kommet til at tiden er inne for å overlate stafettpinnen til nye krefter. Endring og fornyelse er helt essensielt for enhver organisasjon. Jimmy er en svært kompetent og dyktig leder, og jeg er sikker på at styret har valgt den beste til å lede den videre utviklingen av Veidekke, sier Arne Giske.

Veidekke de siste seks årene:

• Veidekkes omsetning har økt fra 20 milliarder kroner til 36 milliarder kroner.
• Antall ansatte har økt fra 6 250 til over 8 500 ansatte
• Årlig aksjonæravkastning (total shareholder return) har vært 17,0 %
• Veidekkes børsverdi har økt fra 5,8 milliarder kroner til 11,4 milliarder kroner.
• Antallet alvorlige ulykker er i løpet av perioden halvert