Veidekke har kjøpt Båsum Boring AS

Veidekkes heleide datterselskap Kynningsrud Fundamentering har inngått endelig avtale om å kjøpe 70 % av aksjene i Båsum Boring AS og Båsum Boring Trøndelag AS,

Med undertegnet intensjonsavtale fra juni i år, ble oppkjøpet av Båsum Boring realisert den 15.november.
Med undertegnet intensjonsavtale fra juni i år, ble oppkjøpet av Båsum Boring realisert den 15.november.
Publisert

Intensjonsavtalen om oppkjøpet ble inngått i juni, i dag ble avtale kjøp undertegnet.

Båsum blir beskrevet som Norges største aktør innen brønn- og energiboring.

Energi og miljø

- Kjøpet styrker oss innen energi- og miljøløsninger, og det tilfører oss nye tjenester på anleggs­markedet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Båsum Boring har siden starten i 1952 bygget seg opp til å bli stor i Norge innen boretjenester for energibrønner, vannbrønner, fundamentering, gjennomboring samt utblokking og rehabilitering av rør uten graving.

Selskapet har en årlig omsetning på rundt 150 millioner kroner og 52 ansatte på Krøderen og 8 i søsterselskapet i Trøndelag.

- Når Båsum Boring nå blir en del av Kynningsrud Fundamentering og Veidekke, får vi sammen muskler til være med og kjempe om stadig større oppdrag på det norske anleggsmarkedet. Dette er også viktig for å utvikle vår virksomhet videre, sier daglig leder Trond Båsum i Båsum Boring AS i pressemeldingen.

- Båsum Boring vil tilføre oss nye forretningsområder og styrke vår gjennomføringsevne og konkurransekraft. Dette er et svært solid selskap med et godt omdømme som vi gleder oss til å få med på laget, sa daglig leder Erling Omre i Kynningsrud Fundamentering AS da kjøpsprosessen ble kjent 16. juni.

Overtagelsen skjer med virkning fra 15. november. Kjøpesummen utgjør 73,5 millioner kroner.