Fikk HMS-pris

Veidekkes egne HMS-pris gikk til prosjektet på E134 Damåsen - Tislegård

Sist oppdatert

Nylig ble Veidekkes egen HMS-pris delt ut på konsernets ledermøte.

Vinneren ble anleggsprosjektet for bygging av de fem kilometerne firefletsvei på E134 fra Damåsen til Tislegård ved Kongsberg.

Prosjektet har blant annet gjennomført 30 måneder med produksjon uten skader med fravær, og de har etablert felles mål og kjøreregler på tvers av alle fag uavhengig av om det gjelder egne ansatte, leverandører, innleide eller andre underentreprenører.

- Vi er imponert over det de har fått til på prosjektet. Det har blant annet blitt fremhevet som et eksempelprosjekt av Statens vegvesen som er byggherre på hvordan man skal drive godt sikkerhetsarbeid, og det er til inspirasjon for oss alle, sier konserndirektør i Veidekke, Hege Schøyen Dillner.

Juryen sier videre i sin begrunnelse at prosjektet har proaktivt gjennomført en grundig og overordnet risikoanalyse, som blant annet resulterte i ekstratiltak som bygging av midlertidig bro og rundkjøring for å redusere risiko for konflikt mellom anleggstrafikk og tredjepart. Prosjektet har også hatt fokus på holdninger og forståelse av ansvaret man har uavhengig av stilling, noe som har skapt et godt samarbeid og en sterkere lagfølelse i prosjektet.

Denne saken ble første gang publisert 16/02 2018, og sist oppdatert 26/02 2018