23948sdkhjf

Verdens minste med dieseldrift

Ikke mulig å lage en mindre riverobot enn dette i følge svenskene

Med sine 2 meter i lengde, 125 centimeter i høyde og 78 centimeter i bredde er Brokk 120 Diesel verdens minste riverobot med dieseldrift.

Deres minste maskin Brokk60 fortsetter å være deres løsning for sikker rivning i trange rom. Men under Bauma lanseres den nye Brokk 120 Diesel, og som modellnavnet tilsier kan den gå på diesel, men også på elektrisk drift.

Verdens minste

Den blir derfor verdens minste riverobot med dieseldrift. Den kompakte maskinen kan operere kontinuerlig I over 8 timer uten tilførsel av drivstoff.

Dette er så kompakt det er mulig å lage en rivemaskin, i følge Brokk.

Brokk 120d ble først vist under World of Concrete som en prototype, men under Bauma vises produksjonsklar maskin.

1,2-tonner

Med 780 millimeters bredde tillater den grei adgang gjennom standard dører og å manøvrere i trange omgivelser. Med en total vekt på 1200 kilo gjør det maskinen i stand til å belte over etasjeskiller og den er enkel å kjøre fra henger samt til og fra arbeidsstedet.

0,5 til 11 tonn

Svenske Brokk opplever god norsk etterspørsel og har stadig kunder som jobber med rivning, tunnelarbeid, prosessindustri og offshore. Deres tilbud går nå fra 500 kilo til 11 tonns maskiner.

- I Norge kan den være aktuell for arbeid inne på vidda til montering av kraftmaster, er dette en maskin som enkelt kan transporteres med et helikopter, kommenterer Dan-Helge Andresen i Brokk Norge.

Hendig sak

Brokk 120 Diesel er konstruert for en lang rekke ulike oppgaver. Til redningsoperasjoner for eksempel innen brannvern, behandling av eksplosiver, radioaktiv avfallsbehandling der det er behov for en kompakt og uavhengig ROV.

Den kan også være nyttig i bygge og anleggsindustrien, i tillegg til gruve og tunnelindustrien der strømkabler vanskeliggjør operasjoner eller at det rett og slett ikke finnes strøm.

Prototypen ble vist under World of Concrete, men det er en produksjonsmaskin som vil vises på Bauma.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078