23948sdkhjf

Snørydding:: Vil ta igjen plogmarkedet

Øveraasen er tilbake på veien, med inspirasjon fra norrøn mytologi.

Øveraasen har valgt å gi sine nye produkter navn fra norrøn mytologi, og først ut er plogen Odin.

Høvdingprat

I tillegg til at Odin både ble regnet som gudenes høvding og høvdingenes gud, skal plogen fra Gjøvik-bedriften gjenspeile at den er veiplogenes høvding.

Store ord dette, men Øveraasen er fast bestemte på, og har allerede kommet langt, i å relansere seg på plogmarkedet.

Odin

For det er med Odin-plogen at Øveraasen skal relansere seg selv i plogmarkedet. Og selv om den foreløpig er en prototype, er den fullt ut funksjonell, som vi fikk demonstrert på Trsyl Flyplass.

Slapseelement

Den blir levert i to utgaver, Odin og Odin SL. SL-versjonen har montert et forskyvbart slapseskjær som dekker hele plogbredden enten man rydder til høyre eller til venstre.

Slapseelementene er hydraulisk hev- og senkbare og selve plogen har stort overheng for å hindre overøyke mot frontruten.

Plogen består av fire hovedelementer som hver for seg er fjærende opphengt i hovedrammen. Da følger elementene ujevnheter i veibanen og elementene viker opp ved påkjøring av hindringer og faller automatisk tilbake på plass, i følge en pressemelding fra Øveraasen.

Bra år

De 75 ansatte var med på et bra 2012-år forklarer ettermarkedssjef Mille Øveraasen.

- Med omsetning på 350 millioner kroner i fjor klarte vi samme resultat som 2011 hvor vi omsatte for 380 millioner, forklarer hun.

Storordre til OSL

De ser optimistisk på 2013, det skal leveres mye nytt til Oslo Lufthavn Gardermoen, OSL. Blant annet 11 runwaysweepere med Scania-trekkere.

Plogjubileum

Det er 90 år siden den første plogen ble montert på en bil, Øveraasen slo amerikanerne med et år.

USA har forøvrig vært et viktig eksportmarked for bedriften opp i gjennom.

Snøfreser med 600 hester

Øveraasen-utstyret stjal showet under Scanias tredje vintertreff i Trysil i år, ikke minst med en 600 hestekrefter sterk unitfreser påmontert en Hitachi ZW250-5 hjullaster.

Se videosnutt som viser kastelengden her:

Se videosnutt her:

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078