Skal spare 10 milliarder:

Volvo CE kutter gravelastere og veiskraper

Volvo Construction Equipment kutter utviklingen og produksjonen og overfører det til kinesiske SDLG.

Publisert Oppdatert

Volvo CE kom i dag med beskjeden om at de skal slutte å produsere gravelastere (traktorgravere) og veiskraper.

I fremtiden vil de to produktgruppene bli produsert av Volvos kinesiske selskap SDLG. Grunnen er at Volvo skal kutte kostnader og se på lønnsomheten på visse produktgrupper. Da står det ganske tydelig mellom linjene at de nevnte produktene ikke har vært lønnsomme for Volvo CE.

Etter en gjennomgang for å kutte kostnader, som det ble nevnt i deres tredje kvartalsrapport i år, kuttes aktivitetene rundt veihøvler og gravelastere helt i Europa og Nord-Amerika for å overføre dette til SDLG.

1000 mister jobben

Sammen med andre kostnadskutt, vil det bety at omtrent 1000 ansatte mister jobbene sine i Polen, USA og Brazil.

Disse spesialproduktene har rettet seg mot et relativt lite premiumsegment i markedet. I følge Volvo CEs pressemelding vil SDLG-profilerte gravelastere og veiskraper, passe bedre mot voksende volumsegmenter i markedet.

Helt slutt for Wroclaw

Veihøvlene lages i dag Shippensburg, USA og Pederneiras i Brasil. Gravelasterne blir produsert i Pederneiras og Wroclaw i Polen. Dette vil bety slutten for Volvos fabrikk i Wroclaw. Disse tiltakende skal spare Volvo CE for 3,5 milliarder svenske kroner, men det skal spares inn totalt 10 millarder sammenlignet med 2012-regnskapet. Nedskjæringene skal ha full effekt i 2016.