Skal gjøre hjullasterførerne mer effektive

Ved å gi sanntidsinformasjon kan førerne lettere forstå hvordan deres handlinger påvirker produksjonen.

I tillegg til å veillede maskinfører for å oppnå høyere effektivitet, gir også systemet mer nøyaktig veiing under lasting.
I tillegg til å veillede maskinfører for å oppnå høyere effektivitet, gir også systemet mer nøyaktig veiing under lasting. Foto: Volvo CE
Publisert

Den siste oppgraderingen til Volvo CE's Load Assist-familie er en ny app som heter Operator Coaching.

Fra L110H til L260H

Funksjonen hjelper førere av Volvo's hjullastere i størrelsen L110H – L260H til å kjøre maskinene mer effektivt.

Blir som et dataspill

Ved å gi dem sanntidsinformasjon kan førerne lettere forstå hvordan deres handlinger påvirker produksjonen. Det er litt som å jage toppscore på et dataspill, forteller Volvo i en pressemelding.

Operator Coaching lar hjullasterføreren sette seg mål og målsettinger som gir mulighet for å kontinuerlig forbedre ytelsen
Operator Coaching lar hjullasterføreren sette seg mål og målsettinger som gir mulighet for å kontinuerlig forbedre ytelsen Foto: Volvo CE
Med opptil 40 individuelle profiler tilgjengelig kan førerne se resultatene fra de forrige skiftene og sette seg mål for det gjeldende. Disse bygges opp til å danne et grafisk ytelsesdiagram over tid slik at forbedringstrenden kan vises for hver enkelt fører.
Med opptil 40 individuelle profiler tilgjengelig kan førerne se resultatene fra de forrige skiftene og sette seg mål for det gjeldende. Disse bygges opp til å danne et grafisk ytelsesdiagram over tid slik at forbedringstrenden kan vises for hver enkelt fører. Foto: Volvo CE

Fjerner gettingen under lasting

Den nye Operator Coaching-funksjonen knytter seg til den eksisterende On-Board Weighing-appen som fjerner gjettingen under lastearbeidet.

Den gjør dette takket være sanntidsinnsikt i lastens vekt (innenfor +/- 1 % nøyaktighet), slik at førerne kan eliminere bort overlasting, underlasting, gjenveiing og ventetid.

Veiedata samles inn via trykk- og posisjonssensorer – og vises deretter på Volvo Co-Pilot. Så snart veiingen er fullført blir alle produksjonsdata lagret i enheten og klargjort for å eksporteres til en sky-basert portal, eller via et portabelt USB-minne. Systemet er designet for en rekke skuffetyper og kan i tillegg også arbeide med gafler og klør, står det i pressemeldingen.