Wacker Neuson fra Hella Maskin til Bamble Mekaniske Industri

...Men har BMI dette fra før, tenker du kanskje? Joda, men nå blir det mer.

Fra venstre: Jon Hella, Roy Hagen og Morgan Sannes
Fra venstre: Jon Hella, Roy Hagen og Morgan Sannes Foto: Hella Maskin
Publisert Oppdatert

Har ikke Bamble Mekaniske Industri (BMI) allerede Wacker Neuson? tenker du kanskje. Joda, det stemmer. BMI har agenturet for "compact"-segmentet, altså gravemaskiner, hjullastere, dumpere og teleskoptrucker. Det har de forsåvidt hatt i mange år.

Nå får de også «light»-segmentet, som inneholder småmaskinene i tillegg. I mer enn 30 år har dette segmentet lagt hos Hella Maskin, som har markedsført utstyret i Vestfold og Telemark.

I følge en pressemelding er det med et litt tungt hjerte at Jon Hella leverer stafettpinnen til naboen på Rugtvedt, Morgan Sannes. - Det var naturlig å spørre dem om de ville overta, ettersom de allerede har compact-agenturet, forklarer Hella.

Utviklingen på 3D maskinstyring og anleggsteknologi generelt er fortsatt i en rivende utvikling, og vi må rendyrke satsningsområdet vårt. Det er i følge Hella årsaken til «overdragelsen».

Samtidig er Bamble Mekaniske Industri fornøyd. - Dette vil komplettere vårt produktutvalg mot anleggsbransjen, så når vi fikk denne muligheten var dette et selvfølgelig valg for oss, sier Morgan Sannes ved BMI AS. Vi legger opp lager av maskiner og reservedeler, og vil foreta service og reparasjonsarbeider i verkstedet her hos oss, forteller han.

Også Roy Hagen, salgsdirektør i Wacker Neuson AS er fornøyd med dette valget. Vi har jo for så vidt en strategi om et forhandlernett som skal dekke både ‘’compact’’ og ‘’light’’ segmentet vårt, så selv om det er trist å miste Hella Maskin som forhandler så tror vi allikevel vi vil komme styrket ut av dette på sikt, avslutter Hagen.