Oppgradert WL20e

De var først med elektrisk hjullaster - nå oppgraderes den

Den batteridrevne hjullasteren er nå tilgjengelig med AGM-batteri

 Wacker Neusons WL20e har 0,2 kubikkmeters skuffe, høyde på 2,25 meter (men har sammenleggbart førerverntak) og driftstid på fem timer (optimalt).
 Wacker Neusons WL20e har 0,2 kubikkmeters skuffe, høyde på 2,25 meter (men har sammenleggbart førerverntak) og driftstid på fem timer (optimalt).
Sist oppdatert

I 2015 lanserte Wacker Neuson WL20e, den første hjullasteren med elektrisk motor. Den batteridrevne hjullasteren med en skuffekapasitet på 0,2 kubikkmeter ble videreutviklet og er nå tilgjengelig med et AGM-batteri, som skal sørge for enkel håndtering og lite vedlikehold.

Lekkasjesikkert

Forkortelsen AGM står for «Absorbent Glass Mat» (Absorberende GlassMatte). I denne typen batteri er elektrolytten bundet i en glassfiberduk, noe som skaper et lekkasjesikkert system.

I tillegg til dette aspektet, tilbyr den nye teknologien også andre fordeler: Batteriet er mindre temperaturfølsomt og utvikler lite varme under opplading og drift, noe som resulterer i økt elektrisk utgangseffekt.

Ytelsesparametrene for den elektriske hjullasteren WL20e tilsvarer de for dieseldrevne modeller, og overgår dem til og med i noen henseender: for eksempel når det gjelder tipplast, som når hele 1 509 kg på grunn av batterivekten.

Tipplasten når 1509 kg på grunn av batterivekten.
Tipplasten når 1509 kg på grunn av batterivekten.

Fem timers driftstid

Driftstid på en full lading skal være opptil fem timer. Den er egnet for bruk i byområder og innendørs, f.eks. i drivhus, parkeringshus eller ved bygningssanering. Elektriske hjullastere egner seg for bruk også i offentlige anlegg og klinikker, takket være sitt svært lave støyutslipp. Med driftskostnadsbesparelser på rundt 40 prosent over maskinens levetid.

Wackers elektriske lineup:

Den elektriske hjullasteren WL20e er en del av nullutslippsserien fra Wacker Neuson, som også inkluderer to batteristampere, dual power-minigraveren og en beltedumper.

Denne saken ble første gang publisert 27/04 2017, og sist oppdatert 28/04 2017