ANNONSØRINNHOLD

Entreprenør-bransjen med felles krav om bedre sikkerhet

ANNONSØRINNHOLD: Nå intensiveres arbeidet mot arbeidsulykker og for et tryggere arbeidsmiljø.

Per Väppling, markedssjef hos Rototilt, ønsker disse tiltakene velkommen
Per Väppling, markedssjef hos Rototilt, ønsker disse tiltakene velkommen Foto: Rototilt
Publisert Oppdatert
SecureLock™
SecureLock™ Foto: Rototilt

Fra og med januar 2020 har Veidekke, en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere, krav om at alle gravemaskiner over fem tonn skal bruke SecureLock™ eller en annen godkjent løsning for å unngå risikoen for at redskap skal mistes eller pendle.

Flere andre tiltak peker også i samme retning: Stiftelsen Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg (SFS BA), Sveriges Byggindustriers tiltak med Säkerhetsparken ved Arlanda og individuelle tiltak ved en rekke skandinaviske selskaper er noen eksempler. Veidekkes krav gjelder både for selskapets egne maskiner og for leverandører og samarbeidspartnere.

Per Väppling, markedssjef hos Rototilt, ønsker disse tiltakene velkommen:

– Til tross for nullvisjon og krafttak når det gjelder rutiner og opplæring, viser statistikken at byggebransjen fortsatt ligger på topp når det gjelder ulykker og dødsfall. Disse ulykkene er først og fremst personlige tragedier, men de skader også tilliten til bransjen. Vi må hjelpe hverandre, og det finnes teknologi for å for eksempel redusere risikoen for ulykker, og for å låse ulike typer redskap til gravemaskiner.

Foto: Rototilt

– I hverdagen er kanskje noen av oss konkurrenter eller har et kunde/leverandørforhold, men til syvende og sist kjemper vi alle for det samme: at bransjen vår skal være så sikker og attraktiv som mulig. Uten disse grunnleggende forutsetningene blir det heller ikke rom for lønnsomhet …

Overgår alle sikkerhetskrav

Rototilts løsning SecureLock™, som kombinerer hydraulikk, mekanikk og sensorer med tydelige lydsignaler, eliminerer risikoen for pendlende eller mistet redskap, og overgår både de strenge sikkerhetskravene som gjelder i det norske og internasjonale markedet, og de nye bransjekravene som forventes i starten av 2020.

Foto: Rototilt

Nylig lanserte Rototilt også et nytt helautomatisk hurtigkoblingssystem – QuickChange™ – som er helt integrert med det velkjente sikkerhetssystemet SecureLock™ for både maskinfeste og tiltrotator, og som har unike sikkerhetsdetaljer som holder redskapen fast selv ved for eksempel trykkfall. At Rototilts produktutvikling er gjennomsyret av sikkerhet, er en selvfølge, og det viser også hvor viktig vi mener at sikkerheten er.

Mer informasjon

Veidekkes sikkerhetskrav: http://veidekke.no/om-oss/nyheter-og-media/pressemeldinger/article31524.ece

Stiftelsen Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg: https://sfsba.no

Rototilt SecureLock: https://www.rototilt.com/nb-NO/produkter/tillval/securelock/

Rototilt QuickChange: https://www.rototilt.com/nb-NO/produkter/quickchange/

ANNONSØRINNHOLD TUNGT

Tungt.no har åpnet opp for et eget område med annonsefinansiert innhold Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Tungts journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.