23948sdkhjf

20 trær for hver solgt elektrisk truck

| Medlemsnyhet | Bedrift Jungheinrich Norge AS

Jungheinrich Brasil er pådriver for grønn internlogistikk. 20-årsjubileet feirer de ved å redusere CO2-utslippene gjennom skogplanting og markedsføring av elektriske gaffeltrucker

I 20 år har Jungheinrich hatt salgsavdeling i Brasil. Jubileet feires ved å sette søkelyset på internlogistikk og klimanøytralitet: For hver elektrisk gaffeltruck som erstatter en diesel- eller gassdrevet truck, planter selskapet 20 trær i Atlanterhavsskogen i Brasil. På denne måten er Jungheinrich med på å redusere klimagassutslippene i internlogistikken og øke omfanget av grønne lunger i Brasil.

Under mottoet "Dobbel gevinst for miljøet" fremmer Jungheinrich Brasil nytten av elektriske gaffeltrucker: For hver solgt eller utleid elektrisk gaffeltruck som erstatter en diesel- eller gasstruck på lageret, blir det plantet 20 trær i Atlanterhavsskogen på østkysten av Brasil. Kampanjen omfatter alle trucker med forbrenningsmotor som blir erstattet av en våre elektriske motvektstrucker.

Bakgrunnen for kampanjen er den svært høye andelen av diesel- og gasstrucker på det brasilianske markedet. Mens andelen av trucker med forbrenningsmotor utgjør 18 prosent i Europa, er det tilsvarende tallet 50 i Brasil. “Den høye andelen av trucker med forbrenningsmotor på det brasilianske markedet viser hvor viktig kampanjen vår er. Vi har muligheten til virkelig å gjøre en forskjell og dermed gi et reelt bidrag for å beskytte miljøet," forklarer Vigold Georg, visepresident i Jungheinrich Latin -Amerika.

Med denne kampanje ønsker Jungheinrich å hjelpe kundene i Brasil på veien til en grønn internlogistikk og vise at elektriske gaffeltrucker er et bedre valg når det gjelder produktivitet og bærekraft. "Tro mot mottoet ´dobbel gevinst for miljøet´, kan selskaper i Brasil forplikte seg til miljøvern på to måter: For det første kan de redusere CO2-utslippene betraktelig ved å bytte fra en diesel- eller gasstruck til en elektrisk gaffeltruck. En elektrisk gaffeltruck med litiumionbatteri avgir i gjennomsnitt inntil 52 prosent mindre CO2 enn en som drives av en dieselmotor. For det andre absorberer hvert plantet tre CO2 og motvirker dermed klimaendringer," sier Vigold Georg.

Frøplantene er innfødte arter fra lokale dyrkere. Plantingen utføres sammen med Copaiba Environmental Association, en brasiliansk miljøorganisasjon som spesialiserer seg på skogplanting i Atlanterhavsskogen. Ifølge WWF er dette en av de mest artsrike og også mest truede tropiske skogene på jorden.

Verden rundt bidrar Jungheinrich med lokale prosjekter med søkelys på miljø. Dette er i tråd med bedriftsstrategien 2025+ og målet om å skape bærekraftig verdi. I Norge avslutter vi i disse dager et større prosjekt for å redusere CO2-utslipp. Mer informasjon om dette prosjektet kommer. Et annet eksempel på et lokalt Jungheinrich-prosjekt som ble gjennomført i 2020, er beplantning av mer enn tusen trær og over 45 lokale treslag i Mumbai. 

Medlemsnyhet

Bedrift
Jungheinrich Norge AS

Alf Bjerckes vei 30
0596 Oslo
Norge
Jungheinrich Norge AS

Send til en kollega

0.062