23948sdkhjf

Ionisering av modningsrom: Fjern muggvekst

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Ionisering er en miljøvennlig hygieneløsning til virksomheters modningsrom Hvis din virksomhet ønsker å slippe mugg i matvarene, kan du lese mer om denne smarte teknologien i denne artikkelen.

Koronavirus har satt forekomsten av virus, bakterier og annen mikrobiologi i søkelyset
Den 31. december 2019 advarer Kina WHO om et utbrudd av det som i første omgang forventes å være lungebetennelse i Wuhan. Senere skulle det vise seg å være starten på en pandemi med COVID-19. Det var helt klart at sykdommen skulle tas alvorlig. Konsekvensene av dette er det mange av og blant annet har virksomheter måttet øke sitt fokus på feilfri hygiene. Og heldigvis for det. Det har gjort at forekomsten av for eksempel mugg har blitt minimert i mange virksomheter.

Hvorfor er mugg farlig?
Det økte fokus på å eliminere muggvekst er positivt. Mugg danner nemlig giftstoffer kalt mykotoksiner. Det kan i verste fall ende med at mennesker får skader på indre organer, hjerneskade eller kreft på grunn av inntak av mykotoksiner. Det er altså klart at for næringsmiddelsprodusentene bør det ikke være en undervurdert fiende.

Hvorfor kommer det mugg?
Mugg har gode vekstbetingelser i modningsrom. Matvarer som langtidsmodnede oster, spekepølser, skinker og så videre skal gjennom en modningsprosess, så de oppnår en korrekt konsistens og det rette PH-nivået. Prosessen innebærer at matvarene frigir mye væske og dermed fuktighet. Det gir gode grobetingelser for mugg, siden muggen trives i høy luftfuktighet. Mugg finner man først i luften, men deretter kan det kontaminere matvarene. Resultatet blir at mange matvarer må kasseres. Det er en frustrerende omkostning – særlig når det kunne vært unngått. Ionisering av modningsrom kan dermed redusere matsvinnet og forbedre omsetningen.

Hvordan virker ioniseringen?
Ionisering av modningsrom foregår ved at virksomheten din får satt opp et luftrensningssystem. Luften ioniseres ved at ett eller flere atomer eller molekyler omdannes til et ion. Det skjer ved å tilføye eller fjerne ladde partikler som elektroner. Når det vedrørende ionisering av luft, dannes ion-par som består av et fritt elektron og et positivt ion. Den aktiverte luften binder de forurensede stoffene i rommet og dermed starter en oksideringsprosess. Oksideringsprosessen skader cellestrukturen i muggsporer o.l. og resultatet er at de blir inaktive. Den aktiverte luften fungerer altså som et desinfeksjonsmiddel.

Hva skal du være oppmerksom på?
Det er problematisk hvis ioniseringen resulterer i for mye ozon. dermed skal du være oppmerksom på å velge en  produsent som har tatt høyde for dette. Det er viktig at de tillatte mengdene av ozon overholdes, da for mye ozon kan bety pusteproblemer, forekomster av astma og skader på lungene til de ansatte.

Ren luft uten kjemikalier
Denne smarte teknologien kan sørge for å desinfisere luften med naturens egne metoder og dermed uten kjemikalier. Så hvis du ønsker å spare penger på rengjøring og matsvinn, kan denne løsningen være noe for deg og din virksomhet. Med ionisering kan du redusere både mugg, gjær og bakterier i modningsrom.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.062