23948sdkhjf

Kan man løfte en elefant med en elefantkran?

| Medlemsnyhet | Bedrift Cowab AS

En elefantkran eller verkstedkran er et velkjent hjelpemiddel for verksteder som jobber med ulike typer motorer. Men hvor stor kapasitet har den egentlig, og hva annet kan den brukes til?

Og kan den virkelig løfte en elefant? Les videre for å få med deg svarene!

En verkstedkran kalles ofte også for en motorløfter, dette er fordi den vanligvis brukes til å løfte motorer ut av kjøretøy i forbindelse med reparasjoner. Utformingen gjør den ideell til å løfte svært tunge gjenstander rett opp eller opp og til siden, og senke dem ned igjen. 

Løftekranen bruker hydrauliske sylindere og gjør det mulig for en person alene å heve, holde eller få på plass motoren. Dette gjør det langt enklere å komme til både i motorrommet så vel som jobbe med selve motoren da du nå kan komme til fra alle sider. 

Cowabs verkstedkraner har i tillegg lettrullende hjul, hurtigløft og justerbar bomlengde så vel som overbelastningsbeskyttelse for å gjøre det enda enklere og tryggere å operere kranen. Bunnrammen er U-formet og tilpasset euro-paller, slik at du kan løfte varer rett fra pallen. 

En verkstedkran kan selvsagt brukes til andre tunge gjenstander hvor man må løfte ekstra tungt og eventuelt flytte lasten over korte avstander. 

Ting å tenke på når du skal bruke en elefantkran
Nok plass: Når man håndterer tungt utstyr på verksted eller lager er det viktig at man har godt med plass rundt kranen. Dette er både av sikkerhetsgrunner men også for å kunne jobbe mer effektivt.

Ta den tiden du trenger: I de fleste tilfeller når man har behov for å bruke en elefantkran er det gjerne kostbare ting som løftes, i tillegg til den store vekten. Dette er derfor ikke tidspunktet for å ta snarveier, men derimot sørge for at hvert steg gjøres ordentlig. 

Vær nøye med opplæringen: Før noen får operere verkstedkranen er det selvsagt viktig at de har fått grundig opplæring, og at de føler seg trygge og komfortable med å håndtere den på riktig måte. 

Oppbevar den på en trygg måte: Når kranen ikke er i bruk er det lurt å ha en fast plass til den, for å redusere faren for ulykker og skader.

Les mer her.

Medlemsnyhet

Bedrift
Cowab AS

Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Norge
Cowab AS

Send til en kollega

0.094