23948sdkhjf

Tar de første spadetak for ny fabrikk i Tsjekkia

| Medlemsnyhet | Bedrift Jungheinrich Norge AS

De første spadetak er tatt for den nye fabrikken i tsjekkiske Chomutov. Den nye fabrikken skal huse produksjon av skyvemasttrucker fra midten av 2023.

Jungheinrich starter byggingen av sitt nye anlegg i Chomutov, Tsjekkia. Sammen med representanter fra utviklingen av bygget, lokalpolitikere og næringslivet, markerte Sabine Neuß, medlem av konsernledelsen Management Technics i Jungheinrich AG, byggestarten 6. mai 2022. Et energieffektivt og CO2-optimalisert nybygg på 37 000 kvadratmeter for produksjon av skyvemasttrucker skal bygges.  Over 350 arbeidsplasser vil trolig bli skapt her. Byggingen blir utført av eiendomsutvikleren Panattoni og er planlagt ferdigstilt våren 2023. Budsjettet er på rundt 60 millioner euro.

Fra midten av 2023 vil Jungheinrich produsere sine POWERLiNE skyvemasttrucker av typen ETV 216i i Chomutov. For selskapet representerer det nye anlegget en sentral komponent i å nå vekstmål som en del av 2025+-strategien og øke konkurranseevnen på lang sikt.

Sabine Neuß sier: "Med vårt nye anlegg utvider vi kapasiteten innenfor vårt produksjonsnettverk i Europa. På denne måten sikrer vi på et tidlig stadium at vi vil være i stand til å møte den økende etterspørselen etter våre produkter i fremtiden. Vi bygger et av verdens mest moderne produksjonsanlegg for gaffeltrucker i Chomutov, og tar produksjonen til neste nivå."

I utformingen av anlegget implementerer Jungheinrich sitt strategiske bedriftsmål om å skape bærekraftig verdi ved å fokusere spesielt på effektivitet og bærekraft. Moderne teknologi vil bli brukt i alt fabrikkutstyr; fra arbeidsplasser til komplekse produksjonsanlegg. Det vil for eksempel bli installert et nytt kontrollsystem for produksjonen. I tillegg til å bruke grønn strøm, blir det integrert en varmepumpe, mens en spesiell type termisk isolasjon i kontorfløyen sørger for ytterligere energibesparelser. Ved å installere et oppsamlingssystem for regnvann, vil vannforbruket blir redusert. Et 1,5 hektar stort grøntområde med innfødte trær og busker skal fremme lokalt biologisk mangfold. For selve bygningen etterstrebes en sertifisering med bærekraftsstandarden Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology (BREEAM) på "Excellent"-nivå.

Anlegget er planlagt ferdig våren 2023 med produksjonsstart  i midten av 2023. Som en tradisjonell region for kullgruvedrift er Chomutov påvirket av den nåværende strukturelle endringen. Den nye fabrikken vil skape over 350 nye arbeidsplasser i regionen.

Les tidligere pressemelding om saken.

Medlemsnyhet

Bedrift
Jungheinrich Norge AS

Alf Bjerckes vei 30
0596 Oslo
Norge
Jungheinrich Norge AS

Send til en kollega

0.078