23948sdkhjf

Dere brainstormer feil

| Medlemsnyhet | Bedrift Cowab AS

Nye ideer er viktig for både bedrifter, organisasjoner og for deg som har en gründer i magen. Men hvordan kommer dere frem til de beste idéene? Vi gir deg forskningsbaserte tips som tar idémyldringen til nye høyder!

I mange sammenhenger er det nødvendig å få frem nye produkter, bedriftsnavn, artikler eller kampanjer for eksempel. Den vanligste tilnærmingen er å foreslå et møte hvor man sitter ned sammen, slenger ut idéer og skriver disse ned fortløpende. 

Denne teknikken ble utviklet på 50-tallet av reklameguru Alex Osborn, og de fleste følger hans regler for idémyldring også i dag: Samle teamet, sleng ut så mange forslag som mulig. Ingen idéer er dårlige. Bygg videre på andres idéer. Ikke kritiser forslag som kommer opp.

Disse reglene virker så innlysende at det vanskelig å tro at de de ikke fungerer. 

Det viser seg, gjennom flere tiår med forskning, at denne tradisjonelle måten å brainstorme på fører til både færre idéer og dårligere idéer enn andre metoder og teknikker for idémyldring. 

En av årsakene til at den tradisjonelle måten å brainstorme på fungerer dårligere, er at når noen foreslår en idé kommer andre i gruppen ut av sin tankerekke og begynner å tenke mer likt som den som kom med idéen.

Når man jobber alene tar man ulike sideveier i tankerekken, og disse vil være ulike fra person til person. På den måten vil gruppen totalt sett komme frem til flere og bedre idéer enn om de samarbeidet om brainstormingen til å begynne med. Dette kan dere utnytte ved å finne hybridløsninger som fungerer godt for dere. 

Brainstorming: Teknikker som fungerer
6-3-5

Professor i psykologi og markedsføring Art Markman foreslår å prøve en teknikk som kalles 6-3-5. Her sitter 6 personer rundt et bord og skriver ned 3 idéer hver på hvert sitt ark. 

Når alle er klare sender hver deltaker sitt ark til personen til høyre for dem, som så bygger videre på disse idéene. Dette gjentas til alle har hatt muligheten til å bygge videre på alles idéer. Etterpå går man sammen igjennom idéene og evaluerer disse.

Oppmuntre til bruk av tegninger
En tradisjonell brainstorming betyr at man snakker om idéene. Den beste måten å komme frem til kreative løsninger er derimot en kombinasjon av tekst og tegning. Dette er fordi en stor del av hjernen er dedikert til visuell prosessering, og ved å inkorporere tegning får du aktivert også denne delen. 

I tillegg er det noen ganger vanskelig å forklare funksjoner muntlig, så ved hjelp av skisser og diagrammer blir det langt enklere for alle å henge med.

Idéskriving / brainwriting
En teknikk som har blitt svært populær i nyere tid er idéskriving. Her skriver hver deltaker ned sine idéer på post-it lapper anonymt. Dette gjør både at selv de introverte i gruppen får bidratt med sine idéer, og man unngår at noen idéer får mer oppmerksomhet basert på hvem som har kommet med dem. 

Deretter fordeles post-it lappene tilfeldig blant deltakerne, som så skal gi tilbakemeldinger og bygge på hver idé de har fått tildelt.

Les videre her.

 

Medlemsnyhet

Bedrift
Cowab AS

Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Norge
Cowab AS

Send til en kollega

0.078