23948sdkhjf

Flere og flere elektriske lastebiler på veiene i Norge

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Flere og flere elektriske lastebiler på veiene i Norge

Nordmenn er verdensledende når det kommer til elbiler. Hele 65% av alle nye biler som ble solgt i 2021 var elbiler, men det kommer også flere el-lastebiler på norske veier hvert år. Bransjen har et godt utvalg elektriske lastebiler.

Høsten 2021 lanserte Mercedes-Benz en ny el-lastebil, eActros, med en rekkevidde på opptil 400 km ved optimale forhold og kun delvis lastet. Den kommer i flere varianter, og varianten med rekkevidde på 400 km har en batterikapasitet på 420 kilowattimer. eActros kommer med enten to eller tre aksler med en tillatt totalvekt på opptil 19 tonn og 27 tonn, med tilhenger kan totalvekten være 40 tonn.

Fra før har Mercedes-Benz Urban eTruck. Rekkevidden på denne lastebilen er på opptil 200 km og totalvekten er 25 tonn.

Posten fikk sin første elektriske lastebil fra MAN, MAN eTGM, i september 2021, som nå kjører i daglig trafikk mellom Oslo og Lillestrøm. MAN eTGM har en rekkevidde på opptil 200 km og motoren drives av lithium-ionbatterier som er produsert av Volkswagen Group.

Utviklingen innen el-lastebiler er spennende, og det er mulig å bli med på den utviklingen, ikke bare som sjåfør, men som investor. Ved å kjøpe aksjer i et selskap er du med på muliggjøre videre satsing og utvikling av lastebiler med bedre rekkevidde. Investerer du i et suksessfullt selskap kan du også få utbetalt litt utbytte også. Du kan velge tradisjonell aksjehandel eller du kan bruke cfd. Lastebiler er veldig viktige for å holde samfunnet i gang og elektriske lastebiler er i tillegg med på å ta vare på miljøet.

Skandinaviske el-lastebiler
Volvo har virkelig satset stort på elektriske lastebiler de siste årene. De har hele fem modeller å velge mellom, tilpasset forskjellige behov. Volvo FM Electric er bilen med lengst rekkevidde, opptil 380 km, og passer for både dagligvaretransport og containertransport med opptil 44 tonn totalvekt. En lastbil tilpasset oppgaver innen bytransport er Volvo FE Electric. Denne har en rekkevidde på opptil 200 km og totalvekt på opptil 27 tonn.

Men Volvo er ikke det eneste skandinaviske selskapet som tilbyr el-lastebiler. Scania har også en elektrisk lastebil, BEV, som de lanserte allerede i 2020. Denne er utviklet for korte og mellomlange turer, rekkevidden er på opptil 250 km. BEV har en totalvekt på opptil 29 tonn.

Hva kan vi vente oss fremover?
Norges mest populære bilprodusent, Tesla, har også en elektrisk lastebil, Tesla, under utvikling som skal ha en rekkevidde på opptil 475/800 km. Ikke bare skal dette bli en elektrisk lastebil med lang rekkevidde, Tesla tar både komfort og sikkerhet på høyeste alvor og hevder dette skal bli den sikreste og mest komfortable lastebilen noensinne. I tillegg lover Tesla en akselerasjon med en fullastet bil på 0 til 100 km i timen på kun 25 sekunder. Det er fortsatt usikkert når Tesla Semi blir tilgjengelig for salg, men det blir spennende å se om de kan holde det de lover. Med denne lastebilen kan Tesla sette en ny standard for elektriske lastebiler.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.062