23948sdkhjf

Stor guide: Slik velger du riktig verkstedinnredning

| Medlemsnyhet | Bedrift Cowab AS

Et moderne verksted er noe ganske annet nå enn for få år tilbake, og kan være alt fra produksjon av småelektronikk til reparasjon av biler. Her får du våre tips til hvordan du kan innrede et verksted perfekt for dere!

Nettopp fordi et verksted kan være så mangt finnes det ikke en løsning som passer for alle. Heldigvis eksisterer det så mange praktiske hjelpemidler og fleksibelt utstyr at man med godt forarbeid kan gjøre jobben både enklere og bedre. 

1. Lag en oversikt over hvilke arbeidsoppgaver som skal løses på verkstedet
Den smarteste måten å starte planleggingen av verkstedet på er å notere ned alle arbeidsprosessene som vil foregå. Gå helt ned i detaljer som hvilke verktøy og hvilke deler som behøves for hver enkelt operasjon. 

Dette gjør du for å kunne sørge for at de ansatte har enkel og rask tilgang til det de behøver ofte, og at de har riktig arbeidsbenk, arbeidsstol eller annet relevant utstyr. Tenk over å få det viktigste utstyret så nært arbeidstakeren som mulig, for eksempel ved å utstyre arbeidsbenken med skap eller hyller enten over eller under benken, og en verktøytavle med de viktigste verktøyene.

Dersom de ansatte jobber med store eller tunge ting, eller de ansatte benytter samme arbeidsbord, er det fornuftig å velge elektrisk hev- og senkbare verkstedbenker. Da kan man justere benken til best arbeidshøyde, noe som sparer kroppen for feilbelastninger, reduserer faren for skader og uhell og gjør det raskere og enklere å få jobben gjort. 

For ekstra tunge jobber finnes det mange praktiske løftebord, og også løftebordvogner om man trenger å flytte gjenstandene i lokalet.

Hvor arbeidet utføres stående er det lurt å legge på støtdempende matter for å avlaste rygg, knær og ben - spesielt om lokalet har betonggulv. En praktisk verkstedkrakk gir en ergonomisk arbeidsstilling om du ofte jobber bøyd over eller på knærne.

2. Velg de beste oppbevaringsløsningene for dere
Det verktøyet du ikke får plass til ved selve arbeidsstasjonen kan oppbevares i en verktøyvogn eller på en verktøytavle med hjul slik at disse kan flyttes dit man trenger dem. 

Som regel benytter man seg av en rekke deler, både små og store, på ulike verksteder og produksjonsbedrifter. I noen bedrifter har man et eget smådelslager, mens hos andre oppbevares delene nær arbeidsstasjonene.
Det kan uansett være praktisk å oppbevare deler du trenger ofte i nærheten av arbeidsområdet. Reoler med åpne plastbokser er svært populære, da boksene kan fås i mange ulike størrelser og det er lett å komme til innholdet.

Det er til og med mulig å få tak i reoler på hjul med bokser, slik at dere kan flytte hele stativet rundt i lokalet etter behov.

Noen ganger ønsker man ikke å oppbevare maskiner og utstyr i åpne reoler, for eksempel på grunn av sikkerheten.

I disse tilfellene er låsbare verkstedskap suverene, og disse kan du i stor grad innrede som du selv vil, med skuffer, bokser, hyller, verktøytavler også videre.

 Glem ikke at om dere benytter kjemikalier skal disse oppbevares på særskilt vis, avhengig av om de er brannfarlige, etsende eller liknende. Det finnes en rekke ulike kjemikalieskap og hyller laget spesielt for kjemikalier, og også egne syreskap. 

LES VIDERE:
3. Bruk soner for økt sikkerhet og effektiv jobbing

 

Medlemsnyhet

Bedrift
Cowab AS

Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Norge
Cowab AS

Send til en kollega

0.094