23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Lanserer fremtidens elbillading under EVS35

- Schneider Electric er først ute med en totalløsning, som inkorporerer energistyring og energieffektivisering, samt leverer et komplett nett-tilkoblet økosystem for eMobility.

I løpet av det neste ti-året vil 70 prosent av elbil-lading skje i nærings-, industribygg og borettslag. Dette skjer samtidig som det globale markedet for e-mobilitet vil tidoble seg. Det vil kreve helt nye løsninger for å ivareta sikkerhet, energieffektivisering og brukervennlighet.

– Sikkerhet, digitale kontrollsystemer og strømsparing har vært viktig i arbeidet med EcoStruxure for eMobility. Dette er ikke bare en ny serie elbilladere. Det er et nytt system utviklet for å tilfredsstille brukernes og ladeoperatørenes individuelle behov, samtidig som det lett kan integreres i fremtidens bygg, som produserer og sparer energi, sier Siri Damsleth, ansvarlig for e-mobilitet i Schneider Electric Norge.

Lanseres på verdens største messe for e-mobilitet

Det er ingen tilfeldighet at den globale lanseringen av EcoStruxure for eMobility skjer på EVS35 på Lillestrøm, 11.-15 juni 2022: Norge har passert en halv million el-biler og har kommet lengst i verden når det gjelder bruk av el-kjøretøy.

– I Norge er nå mer enn 80 prosent av nye biler elektriske. Elektrifiseringen av samfunnet generelt vil føre til at vi på sikt risikerer å sprenge strømnettet. I tillegg blir el-sikkerheten viktigere enn noen gang. Ladeanlegg må bygges og tilpasses byggets tilgjengelige effekt. Vi tilbyr løsninger som sørger for optimale ladeanlegg, sier Damsleth.

Det globale markedet for e-mobilitet er ifølge Bloomberg NEF spådd å tidoble seg i de neste 10 årene. Bygninger vil spille en avgjørende rolle i elektrifiseringen av verdens transport. Rundt 70 prosent av elbil-ladingen vil innen 2030 skje i nærings-, industribygg og borettslag.

– EcoStruxure for eMobility tilfører bygninger merverdi ved å gjøre dem klare for fremtiden med elektrisitet 4.0-løsninger. Det gjør det mulig å integrere fornybare energikilder som en del av løsningen. Et nettverk av partnere vil etter hvert også tilby ettermarkedstjenester som drift, tilsyn, service og oppgraderinger som en del av konseptet, sier Damsleth.

– Energisituasjonen som vi har fått merke både i Norge og resten av Europa, understreker nødvendigheten av å bruke strømmen vi har mer effektivt. Samtidig som vi globalt må frigjøre oss fra energiløsninger med store CO2-utslipp, fører elektrifiseringen til at behovet for elektrisitet øker eksponentielt; det presser frem behovet for en enda raskere utvikling av bedre løsninger.

Helhetlig løsning

Damsleth forklarer at EcoStruxure for eMobility også legger til rette for å bygge komplette anlegg som omfatter smart lading samt energibesparende strømdistribusjon og -styring, for topp effektivitet og fleksibilitet.

– Elektrifisering er fremtiden, EcoStruxure for eMobility sørger for energistyring og imøtekommer det økte strømbehovet. Denne lanseringen er en del av Schneider Electrics bidrag mot målet om netto nullutslipp.

EVlink Pro AC, en tredjegenerasjons tilkoblet lader, er et sentralt element i porteføljen som EcoStruxure for eMobility omfatter.

Tilkoblede produkter, kontrollsystemer og skytjenester

EcoStruxure for eMobility inkluderer tre hovedelementer:

  1. EVlink Pro AC, en sikker, bærekraftig og tilkoblet lader som er rask å installere. Den er enkel å betjene og vedlikeholde og perfekt for å minimere kostnader og nedetid.

  2. EcoStruxure EV Charging Expert, et laststyringssystem «on site», som dynamisk distribuerer tilgjengelig sanntidsstrøm i bygningen for å lade elbiler, unngå strømtopper i rushtiden og integrere fornybar energi. Gjennom et abonnement sikrer den også tilgang til avanserte analysetjenester.

  3. Og til slutt, EcoStruxure EV Advisor, skybasert driftsprogramvare som vil gjøre det mulig for partnere å enkelt idriftsette, fjernovervåke og kontrollere elbil-ladeinfrastrukturen. Dette vil bli lansert senere i år.

Schneider Electric på EVS35 finner du på stand C02-19A

Se mer om EVlink Pro AC lader her

 ----

Siri Damsleth (43) fra Askim, startet i Schneider Electric i april 2021 i rollen som leder for eMobility-satsningen i Norge. Damsleth har utdannelsesbakgrunn fra BI, med spesialisering i bedriftsutvikling. Hun er en kjent skikkelse i norsk næringsliv etter at hun i 2007 etablerte og bygget Comlight AS, et teknologiselskap som ved hjelp av intelligent styring siktet til å redusere strømbruk ved veibelysning. Under navnet Siri Skøien, ble hun kåret til Årets Gründerkvinne i 2012.

– 35-40 prosent av bygningers energiforbruk vil fremover gå til lading; det fører til nye utfordringer. Ladere gir bygg merverdi. Med innebygd nettilkobling skal de kunne integreres i energistyrings- og kontrollsystemer som garanterer fleksibilitet, energieffektivisering, topp sikkerhet og muligheter for bruk av mikrogrid. Jeg gleder meg til å videreutvikle eMobility businessen i Schneider Electric, med et helt nytt team og fokus på nye kanaler og forretningsmodeller, sier Damsleth

Schneider Electric Norge AS
Sandstuveien 68
0607 Oslo
Oslo
Norge

Kontaktperson

Stefania Nilsen
Channel & Segment Marketing Leader
+47 98207384 stefania.nilsen@se.com

Send til en kollega

0.031