23948sdkhjf

10 tips for å jobbe bedre hjemmefra

| Medlemsnyhet | Bedrift Cowab AS

Noen elsker å jobbe fra hjemmekontor, mens andre synes det er mer utfordrende. Uansett hvilken leir du befinner deg i, er det flere ting du kan gjøre for at det skal bli både  bedre og hyggeligere å jobbe hjemmefra. Vi gir deg tipsene!

1. Lag deg gode morgenrutiner
Når du slipper reiseveien til jobb kan morgenen brukes til å sove litt mer, og å starte dagen på en god måte. Det innebærer kanskje å gå en kort morgentur, lage en kopp te eller kaffe eller lytte til favorittlåta. Gå over dagens gjøremål slik at du kan prioritere dem etter både viktighet og kompleksitet - de mest krevende oppgavene er det gjerne greit å få unna tidlig mens du fremdeles er frisk i hodet.

2. Sørg for en fast kontorplass
Dersom boligen tillater det, er det alltid best å ha et dedikert kontorområde. Dette er både fordi det da er enklere å skille mellom jobbtid og fritid, gir deg mer ro til å jobbe samt gjør det enklere å tilpasse området for jobb.

3. Sitt godt
Mange har nok endt opp med å sitte ved spisebordet med laptoen sin, eller i senga, sofaen eller andre mindre egnede steder. Når du skal jobbe i flere timer hver dag hjemmefra, vil du fort få problemer med nakke og skuldre dersom kontorplassen ikke er tilpasset deg. 

Har du plass til det er det aller best om du kan få inn et lite skrivebord, og en god kontorstol. Da er det mye enklere å få en god arbeidsstilling, og du har et fast sted du kan jobbe fra. Dersom du ikke har mulighet til å få inn flere møbler er det likevel noen triks du kan bruke for å jobbe bedre. 

Sitter du for lavt i forhold til arbeidsflaten så finn en høyere stol eller bygg opp stolen du har med puter. Er arbeidsflaten for lav til å jobbe godt, se om du kan bygge den opp ved hjelp av kasser, bøker eller hva du måtte ha tilgjengelig. 

4. Ha separate telefonnumre for privat og jobb
Det kan være enkelt og fristende å bruke sin private mobiltelefon i jobbsammenheng, men dette gjør det langt vanskeligere å skille arbeidstid fra fritid. Du kan ha en egen mobil for jobb, eller bruke IP-telefoni for eksempel, og når arbeidsdagen er slutt legger du vekk jobbtelefonen. Fritid er viktig, og man må ta de grep man kan for å hindre at jobben tar over egentid og familietid.

Flere tips her.

Medlemsnyhet

Bedrift
Cowab AS

Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Norge
Cowab AS

Send til en kollega

0.063