23948sdkhjf

Ansette ny medarbeider? Unngå disse feilene mange gjør

| Medlemsnyhet | Bedrift Cowab AS

Ansett rett person med en gang - og unngå disse vanlige feilene ved rekruttering!

Å få inn de riktige folkene er essensielt for bedriftens suksess. For å øke sjansene dine for å finne den beste til jobben har vi satt sammen denne oversikten over ting du bør unngå ved rekruttering - og hva du bør tenke på for å få en så vellkket prosess som mulig!

9 feil du bør unngå når du skal rekruttere nye ansatte
1. Manglende forarbeide

Når man har konkludert med at man trenger en ny ansatt, haster det gjerne med å få han eller henne på plass. Likevel er det essensielt at man bruker god tid på å vurdere nøyaktig hvilken kompetanse bedriften trenger, og hvilke oppgaver som tilhører stillingen. 

For å komme godt igang med denne prosessen er det lurt å starte med å gjøre en behovsanalyse og en kompetanseanalyse. Disse viser hva dere allerede har i bedriften i dag, og hva dere har behov for å ta inn.

2. Utydelig stillingsannonse

Å være krystallklar på hva man er ute etter er viktig både for bedriften og for eventuelle søkere. Er man ikke tydelig nok får man typisk inn søknader som ikke er relevante for stillingen, mens de som sitter på kompetansen du trenger kanskje ikke sender inn en søknad i det hele tatt.

Formuler en tydelig kravprofil, og lag en stillingsannonse som også beskriver hva dere tilbyr og som forteller hvorfor det er bra å jobbe hos dere.

3. Å stresse igjennom rekrutteringsprosessen

Ikke gå i fellen ved å ansette den første og beste du snakker med for å komme raskt i mål. Det er lurt å treffe kandidatene flere ganger før beslutningen tas, for å få et så godt beslutningsgrunnlag som mulig. 

Tre intervjuer eller møter er et godt antall for å få et klarere bilde av søkerne, og husk at hvert intervju ikke behøver å være et tradisjonelt intervju.

4. Å vente på den perfekte kandidaten

Den perfekte kandidaten på papiret finnes i mange tilfeller ikke, og noen ganger kan man stirre seg litt blind på enkelte ting på kravlisten. Kanskje kan man lære opp en nesten perfekt kandidat der det mangles erfaring, eller kanskje formell utdanning ikke er like viktig som erfaring?

Å stille for høye krav til søkerne kan også skremme bort folk fra å søke, så vær realistisk i forhold til hvilke krav du stiller. Skulle du ikke finne noen som passer skal du derimot selvsagt ikke ansette noe som ikke kan fylle stillingen,da er det bedre å starte en ny ansettelsesprosess.

Les videre her

Medlemsnyhet

Bedrift
Cowab AS

Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Norge
Cowab AS

Send til en kollega

0.078