23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Nytt SF6-fri MV-koblingsanlegg basert på ren luft

Schneider Electric utvider sin prisbelønte, SF6-frie bryterserie AirSeT™ med det smarte kompaktanlegget RM AirSeT™, en RMU for applikasjoner opptil 24 kV, utviklet for tøffe miljøforhold.

RM AirSeT er et smart og kompakt anlegg (Ring Main Unit) som er utviklet med innebygde digitale funksjoner for styring og overvåking. Den har samme kompakte størrelse som tradisjonelt koblingsutstyr og fungerer i tøffe miljøforhold som er preget for eksempel av høy fuktighet, saltvann, støv og kulde. Dette gjør den ideell for bruk i Norge.

Grønn strategi for energibransjen
Ved å fjerne behovet for kostbar resirkulering av gass, reduserer AirSeT-serien miljøfotavtrykket og driftskostnadene for utstyret:

- Vi er stolte over å kunne igjen bidra til å løse klimakrisen med banebrytende, grønn teknologi.  Bruk av bare ren luft under trykk, som erstatning for den klimapotente gassen svovelheksafluorid (SF6), er viktig for en energibransje som nå opplever historiske utfordringer, uttaler Ronny Micaelsen, VP Power Systems i Schneider Electric Norge.

- Enkel betjening, fleksibilitet og sikkerhet - og ikke minst forlenget vedlikeholdsfri driftslevetid - er egenskaper kundene våre vil verdsette, fortsetter Micaelsen.
- Levetiden til mellomspenning-koblingsanlegg pleier å være 30-40 år. Det betyr at nettselskaper nå har mulighet til å gjøre noe konkret for å unngå ytterligere klimagassutslipp i lang tid fremover. 

Ny generasjon med mer lønnsomt og bærekraftig utstyr
- Det å innføre rene luft- og vakuum-bryterløsninger i distribusjonsnettet er et strategisk viktig bidrag i det kollektive arbeidet for å begrense global oppvarming og et betydelig fremskritt, mener Ronny Micaelsen.

Verden står midt i en omfattende energirevolusjon med mangfoldige utfordringer: urovekkende klimaendringer og tiltakende energibehov fremprovoserer et sterkt behov for ulike fornybare energikilder. Elektrifiseringsprosessen er blitt mer kompleks.  Innovasjon, ny teknologi og samarbeid på tvers av fagområder i hele verdikjeden gir et godt grunnlag for en vellykket energiomstilling.

- Klimautfordringene gjør overgangen til fornybar energi uunnværlig, men for å være helt klimanøytral, bør grønn energi leveres via et grønt nett med reduserte karbonutslipp. I flere tiår har SF6-gass blitt brukt til å isolere og bryte elektrisk strøm i høy- og mellomspenningsutstyr. Nå er det virkelig på tide å erstatte slike anlegg med et grønnere og ikke minst smartere alternativ, mener Micaelsen.

SF6 -gass er den kraftigste klimagassen, 23.500 ganger mer potent enn CO2. Det å erstatte SF6 med ren luft under trykk og vakuumavbrudd fører til et mer bærekraftig og miljøvennlig distribusjonsnett - nå og i fremtiden.

Vil du vite mer om Schneider Electrics nye RM AirSeT, se her.

Schneider Electric Norge AS
Sandstuveien 68
0607 Oslo
Oslo
Norge

Kontaktperson

Stefania Nilsen
Channel & Segment Marketing Leader
+47 98207384 stefania.nilsen@se.com

Send til en kollega

0.047