23948sdkhjf

Vond rygg? slik velger du kontorstol

| Medlemsnyhet | Bedrift Cowab AS

Du har helt sikkert hørt at det er viktig å ha en ergonomisk kontorstol for å forebygge smerter og belastningsskader. Men hva med når skaden allerede har skjedd, og du sliter med vondt i ryggen? Slik finner du riktig kontorstol!

Vond nakke og vond rygg er vanlige plager, og vond rygg kan ha mange årsaker. I de fleste tilfellene er det ikke snakk om noe alvorlig, men har du langvarige sterke smerter bør du oppsøke lege for å kartlegge hva som kan være årsaken.

Smerter kan for eksempel skyldes dårlige arbeidsstillinger som har belastet musklene rundt ryggraden, at du har fått en strekk i forbindelse med løft, nerver i klem eller slitasjer på ryggvirvlene. 

Har du vondt i korsryggen kan feil sittestilling gjøre vondt verre, og det er her en god kontorstol kommer inn i bildet.

Kontorstol for deg med vond rygg
Rent bortsett fra komfort er det to ting som er spesielt viktig for deg som har vondt i ryggen, det ene er riktig rygghøyde på kontorstolen, og det andre er en god korsryggstøtte. En kontorstol med justerbar rygghøyde er derfor et godt valg, eventuelt at du er nøye når du prøvesitter kontorstolen din og påser at den passer godt til din rygg.

God støtte i korsryggen er lindrende for deg med ryggsmerter, og du vil sannsynligvis merke stor forskjell om du går for en stol som er veldig rett i ryggen til en med god støtte for korsryggen.

Her ser du et eksempel på en av våre mest populære kontorstoler med både justerbar rygghøyde og god korsryggstøtte. 

Noen kontorstoler har en mer ergonomisk utforming med korsryggstøte, mens det finnes også stoler med justerbar korsryggstøtte slik at du kan tilpasse den akkurat din rygg.

Her ser du et eksempel på en slik kontorstol med justerbar korsryggstøtte.

Vurder også å variere mellom å sitte på en vanlig kontorstol og en aktiv kontorstol, sistenevnte hjelper deg med å trene opp muskulaturen. Når du begynner å bruke en aktiv stol så sitt bare i den i korte perioder til å begynne med, dette for ikke å falle sammen som en “potet” når du blir sliten og dermed utsette ryggen for feilbelastning.

Flere tips for å redusere smerter i nakke og rygg.

Medlemsnyhet

Bedrift
Cowab AS

Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Norge
Cowab AS

Send til en kollega

0.111