23948sdkhjf

Gi arbeidsplassen en makeover og få et bedre arbeidsmiljø

| Medlemsnyhet | Bedrift Cowab AS

Å få en frisk start på jobben er alltid hyggelig, og ved hjelp av små endringer kan du i tillegg få en mer velfungerende arbeidsplass. Her får du tipsene til hvordan du gjør det!

En makeover gir deg mulighet til å tenke nytt både i forhold til hvordan dere jobber best, får bedre oppbevaringsløsninger og rutiner. Det gir ekstra motivasjon når du kommer inn på jobb og arbeidsplassen ser innbydende ut og alt er på stell, og det er lettere å komme i gang med oppgavene. 

En slik oppgradering gjør godt både estetisk og praktisk, og du vil gjerne merke at du blir mindre sliten og jobber bedre.

7 tips når du skal oppgradere arbeidsplassen din
Vurder arbeidstakernes behov utfra hvilke oppgaver de utfører
Hva skal til for at den enkelte kan jobbe bedre? Det kan være å sitte sammen med andre på samme prosjekt for økt samarbeid, det kan være å ha tilgang på bestemt utstyr eller materialer, eller plassere det man bruker mye nærmere.

Demp støy der det er mulig
Dersom det finnes rom for å dempe støy, enten ved hjelp av vegger, skjermvegger, lydabsorbenter eller tekstiler så er det alltid et svært viktig tiltak på arbeidsplassen.

Mindre støy reduserer sjansen for hørselsskader, gjør det lettere å fokusere og gjør arbeidstakerne mindre slitne.

Velg riktige farger
Farger har stor innvirkning på humøret og stemningen, noe du kan gjøre bruk av ved oppussing av arbeidslokalene. Google for eksempel tester stadig hvilke romfarger som gjør at folk jobber mer effektivt.

På generelt grunnlag bør du unngå helt hvite, beige eller grå rom på jobb da disse kan redusere effektiviteten. En studie gjort av universitetet i Texas viste at slike farger også kan utløse tristhet og depresive tanker, spesielt for kvinner.

Hvitt er derimot en kjempefin farge for å øke romfølelsen og bringe lys inn på deler av arbeidsplassen, og kan fint brukes i kombinasjon med andre farger.
Populære farger å bruke på arbeidsplassen er grønt og blått, mens innslag av gult gjerne kan brukes for å fremme kreativitet. 

Vurder om ny innredning og utstyr er nødvendig
Kanskje har dere behov for å bytte ut stolene med ergonomiske kontorstoler eller arbeidsstoler, men kan beholde arbeidsbenken eller skrivepulten. Kanskje er dere nå flere som benytter samme arbeidsflate og bør derfor gå for en elektrisk hev/senkbar variant slik at alle kan jobbe så ergonomisk som mulig. 

Ved stående arbeid vil for eksempel avlastningsmatter gjøre stor forskjell, så bruk vurderingene fra tidligere om hvordan hver arbeidstaker vil jobbe best mulig og bygg arbeidsplassen rundt han eller henne. 

Les mer her.

Medlemsnyhet

Bedrift
Cowab AS

Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Norge
Cowab AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.11