23948sdkhjf

Den gode jobbsøkingsprosessen for deg i transportbransjen

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Det er ikke alltid like lett å vite hvor man skal starte når man leter etter jobb. I transportbransjen er det ofte jobber tilgjengelig, men det kan være vanskelig å finne de rette personene til arbeidet.

Det krever ofte en del av arbeidstakeren i denne bransjen, og det er utrolig varierende arbeid å velge mellom.

Budbil
En av de veldig attraktive jobbene som sjåfør er å jobbe som budbilsjåfør. Når man jobber på denne måten, vil man ofte komme ut for veldig mye varierte arbeidsoppgaver. Noen budbilsjåfører leverer matter, mopper og klær til forskjellige firmaer, andre kjører brød fra produsent til utsalgssted. Når rekrutteringsbyråene skal fordele kandidater ut til forskjellige slike stillinger er det viktig at de har tatt en sjekk på hvilke fysiske forutsetninger kandidaten har slik at de har kapasitet til å utføre arbeidet. Som oftest vil man alltid finne en passende stilling til kandidater som ønsker å jobbe med transport, og som ikke nødvendigvis har førerkort for lastebil. Siden det finnes så mange varierte arbeidsoppgaver er det også ofte i slike stillinger man får plassert dem som ikke har like gode CV-er å vise til. Dette kan være manglende arbeidserfaring, avkortet utdannelse, eller lengre opphold mellom tidligere arbeidsforhold. Årsakene kan være mange, men ofte kan man finne passende arbeid i transportbransjen.

Lastebil
En stor del av transportbransjen er også å kjøre langtransport. Når disse stillingene utlyses er det ofte slik at man må ta høyde for å være borte hjemmefra i lengre perioder av gangen. Noen lastebilsjåfører er borte en uke av gangen mens de kjører lokalt i landet, mens andre er borte i nærmere en måned mens de kjører langtransport langt ned til land i Asia eller Afrika. Når byråene skal finne rekruttering av personale i Bergen til slike stillinger er det viktig å ta hensyn til kandidatens livssituasjon. Dersom vedkommende er avhengig av å hente barn i barnehagen, og være hjemme på gitte tidspunkt er kanskje ikke dette den ideelle jobben.

Veidirigering
En annen viktig del av transportbransjen som ofte passer litt bedre til de som ikke nødvendigvis klarer å utføre tungt arbeid, og som ikke kan være lenge borte hjemmefra, er veidirigering. Her har rekrutteringsbyråene mulighet til å plassere ut kandidater på korte og lengre intervaller. Veidirigering kan inneholde lange vakter, og man må også påberegne å arbeide noe på nattestid. Til gjengjeld er det også ofte godt betalt for slikt arbeid.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.063