23948sdkhjf

Unngår «falske brannalarmer» med digital løsning

| Medlemsnyhet | Bedrift Schneider Electric Norge AS

Scandic Ishavshotel i Tromsø er «frem i skoa» når det gjelder digitalisering av den tekniske driften. Nylig installerte de også digital overvåking og styring av brannalarmsystemet i bygget.

– Sikkerheten for våre gjester står selvfølgelig helt sentralt, og med løsningen «EcoStruxure Fire Expert» fra Schneider Electric, får vi full oversikt over brannalarmsystemet i bygget, sier teknisk leder, Trond Erik Grådal. Systemet er basert på en skyløsning som gir enkel og sikker tilgang til branninformasjon, uansett hvor du er.

Uønsket brannalarm skaper uro

Uønskede alarmer er et utbredt problem i mange bygg. Dette er rett og slett alarmer som går fordi anlegget oppfatter noe som brann, selv om det ikke er en faktisk brann.

Dette kan komme av feil i systemet, eller matos og støv i rommet.

– Uønskede alarmer skaper jo unødvendig uro og stress for gjester og ansatte. Enhver alarm må håndteres, enten den er reell eller ikke. Tidligere måtte vi kalle ut en mann, og det kostet tre timer.

Med den nye online-løsninga kan jeg koble ut en detektor fra egen mobil, uansett hvor jeg befinner meg. Gjesten bytter rom, og vi ordner feilen neste dag. Så det er klart det er besparelser – både i frustrasjon og tid, sier Grådal.

Med en times opplæring blir du nesten «superbruker». Systemet gir god visuell oversikt, og resepsjonen mottar varsel dersom noe bør undersøkes nærmere.

Enkelt å bruke

– Jeg falt umiddelbart for enkelheten i løsninga. Med et tastetrykk var vi tilkoblet, det fantes ikke behov for ekstra installasjon og utstyr.

I tillegg er brukergrensesnittet veldig godt lagt opp. Med en times opplæring blir du nesten «superbruker». Systemet gir god visuell oversikt, og resepsjonen mottar varsel dersom noe bør undersøkes nærmere. Dette er spesielt kjekt i helger og høytider, hvor driftspersonalet ikke er tilstede døgnet rundt, sier Grådal.

Se video om Fire Expert på Scandic Ishavshotel

I forkant med nødvendig vedlikehold

Tidligere måtte hotellet inspisere brannanlegget manuelt.  Med «Fire Expert» får de beskjed dersom en detektor har samlet for mye støv, eller dersom systemet oppdager andre feil og mangler. Slik kan de være i forkant og utbedre, før uønsket alarm oppstår.

Også når det gjelder service på anlegget er det mye å hente: 

– Vår servicepartner JM Hansen kan logge seg inn på systemet før besøk og få full oversikt over sykdomsbildet på sentralene våre. På den måten kan de ta med seg riktig verktøy og utstyr og fikse alt som trengs, allerede ved første besøk.

«Jeg har et motto som sier at alt som kan styres med data, skal styres med data! Vi sparer rett og slett veldig mye tid og ressurser ved å digitalisere den tekniske driften».

Gir økt effektivitet og trygghet

Karianne Bjerknes, leder for Brann & Sikkerhet i Schneider Electric, støtter Grådal i at det er mye å hente på digitalisering:

– Både større og mindre eiendomsselskaper vil kunne dra nytte av vår Fire Expert-løsning. Det samme gjelder for kommuner med flere lokasjoner. Først og fremst kan man redusere unødvendig uttrykning og kjøring mellom lokasjonene. Kommuner med ambulerende løsning på drift, vil få en ekstra trygghet. Brukervennligheten er betydelig bedre enn ved en tradisjonell brannsentral. Dette gjør at informasjon om brannalarmsystemet blir tilgjengelig for alle som er på jobb. Om du for eksempel er sykepleier på nattevakt, så gir det en ekstra trygghet og kunne sjekke at brannalarmsystemet i bygget er i orden, avslutter Bjerknes.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Schneider Electric Norge AS

Sandstuveien 68
0607 Oslo
Norge
Schneider Electric Norge AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.109