23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Våre tips til trygg og enkel fatløft og oppbevaring av fat

Dersom dere bruker fat eller tønner på arbeidsplassen, vet du at de fort kan bli tunge og vanskelig å håndtere. Her får du tipsene til hvordan dette kan gjøres raskere, enklere og mer ergonomisk!

Håndterer du fat med olje, kjemikalier eller andre farlige stoffer? Fathåndtering er ikke helt risikofritt, fatene skal fylles, tippes, tappes, transporteres og oppbevares - helst uten søl, ulykker og slitasje på kroppen til de som jobber med fatene. 

For å gjøre arbeidet så ergonomisk som mulig så vel som å sørge for riktig oppbevaring bør du gå igjennom følgende: sjekk at planløsningen er optimal i forhold til  arbeidet dere gjør, at medarbeiderne har kunnskapen som kreves, tilgang til riktig utstyr samt gode og trygge arbeidsrutiner. 

I tillegg til at du sparer tid og reduserer faren for skader, bidrar du også til å redusere risikoen for søl og negativ miljøpåvirkning.

Sikker fatoppbevaring
Uansett om du skal oppbevare liggende eller stående fat, om det er plastfat, stålfat eller oljefat så må det gjøres riktig. Her er noen punkter å ta med seg når det gjelder trygg fatoppbevaring:

  • Underlaget skal være tett
  • Fatene skal stå stødig på en fatpall eller et fatstativ. Se eksempler på ulike løsninger for fatoppbevaring
  • Oppbevar fatene på et sted som reduserer faren for ulykker såvel som negativ påvirkning av helsen til de ansatte
  • Benytt påkjøringsbeskyttelse dersom det er en risiko for at fatpallene kan bli påkjørt og skadet
  • Bruk oppsamlingskar, spilltrau eller spillplattformer for å beskytt bedre mot søl og lekkasje
  • Hold området og utstyret tørt og rent
  • Ved oppbevaring utendørs skal fatene beskyttes med vegger og tak
  • Alle fat skal oppbevares utilgjengelig for uvedkommende

I tillegg til disse punktene kan du også ha fat og tønner med lokk for å forsikre deg om at inneholdet blir godt beskyttet. Om du oppbevarer ulike ting i fat er det selvsagt fornuftig å merke dem godt med riktig innehold.

Ergonomiske fatløft og trygg transport av fat
Med sin størrelse og runde form kan fat være vanskelige å få godt grep på. Stålfat og oljefat kan i tillegg være svært tunge å tippe, løfte og flytte for egen maskin. Mange av ulykkene med fat skjer under transport av disse. 

For å skåne kroppen og samtidig øke sikkerheten rundt fathåndteringen er det viktig at du har tilgang til ergonomiske løftehjelpemidler og redskaper. Les om noen av våre favoritter her!

Cowab AS
Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Ullensaker
Norge
Org. nr.: NO993380407

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063