23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Dynamisk og levende fasade - med perforerte plater fra RMIG

Mer enn 4.500 m2 perforerte aluminiumsplater fra RMIG er anvendt til å skape en effektiv og miljøvennlig solavskjerming til Campus Kolding.

Det nye Campus Kolding er en del av Syddansk Universitet (SDU) og anvendes av mer enn 2.000 studenter. Det er det første lavenergi-universitet i Danmark, og er med sine iøynefallende trekantede konstruksjoner blitt et markant kjennemerke for byen.

Et trekantet kjennemerke

Den 5-etasjers høye bygningen er tegnet av Henning Larsen Architects. Det var av avgjørende betydning for konstruksjonen at den ble bæredyktig og miljøvennlig. Det trekantede motivet går igjen gjennom hele bygningen på forskjellige måter, noe som gir bygningen en særlig dynamisk effekt og åpenhet.

I tråd med dette har RMIG produsert 4.500 m2 perforerte aluminiumsplater som er levert som 1.600 trekantede skjermer. Skjermene er monteret på bygningens yttervegg av Eiler Thomsen
Alufacader. Sensorer måler lys- og varmeintensiteten og justerer automatisk vinkelen på de 3,0 mm tykke skjermene ved hjelp av en liten motor. Dette er kun en av flere funksjoner i bygningen som bidrar til redusert energiforbruk.

RMIG har stor erfaring med miljøvennlige løsninger med innovativ perforert solavskjermning som er designet for å være både funksjonell og inspirerende. Det perforerte mønsteret på fasaden av SDU er designet og tilpasset til solskjermenes vinkel på 30°, som gir den optimale balanse mellom sollyset og energiforbruket i bygningen. Det betyr at de som befinner seg i bygningen opplever en dynamisk endring av lyset i løpet av dagen og kan nyte et behagelig inneklima i lokalene langs fasaden, - samtidig med at de har en god utsikt til utearealene.

En levende bygning

Fasaden er fremstilt av 3,0 mm eloksert aluminium. RMIG har med ImagePerf fremstilt nøkkelhulls-perforerte plater for at gi fasaden et levende og dekorativt utseende.
Når solskjermene er lukket ligger de flatt inn mot fasaden, mens de peker utover når de er helt eller delvis åpne. Dette designet gir bygningen et uttrykksfylt utseende. Henning Larsen Architects beskriver formålet med den perforerte fasaden på denne måten:

Om kvelden vil lyset inne fra bygningen strømme ut gjennom de perforerte platene, noe som vil la fasaden fremstå transparent. Det vil gi forbipasserende og studenter på vei til og fra universitetet en fornemmelse av aktivitetene inne i bygningen. Dette samspillet sikrer en sterk dialog mellom det indre liv i bygningen og tilskuerne utenfor.

Materialer

Mer enn 4.500 m2 perforerte aluminiumsplater er brukt til å skape en effektiv og miljøvennlig fasade med solavskjermning som automatisk innstiller seg i forhold til lys- og varmeintensiteten.

De perforerte platene til Campus Kolding er levert via RMIGs City Emotion program, som henvender seg til arkitekter og byggherrer som setter pris på vakkert og innovativt byggdesign. RMIG City Emotion legger vekt på det estetiske uttrykket ved å tilby innovative teknologier og materialer som kan hjelpe å realisere de mest ambisiøse byggprosjekter.

Les mer om RMIG, City Emotion-konseptet, produktsortiment og produktløsninger på www.city-emotion.com

RMIG AS
Lillevarskogen 14
3160 STOKKE
Sandefjord
Norge
Org. nr.: NO915176402

Kontaktperson

BT
Bjørn Torvund
Key Account
+47 92626434 bto@rmig.com

Send til en kollega

0.078