23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Slik kildesorterer du på arbeidsplassen

Fra og med 1. januar 2023 ble alle bedrifter pålagt å sortere noen typer avfall - men hvordan gjør man det på best mulig måte? Her får du tipsene!

Å kildesortere slik at avfallet kan brukes til noe annet er bra for miljøet. I tillegg er det flere andre fordeler når bedriften sorterer avfallet sitt: 

Det bidrar til positivt omdømme og positive holdninger innad i bedriften, det blir ryddigere på arbeidsplassen og  - det er billigere å levere sortert avfall enn blandet avfall. Noe avfall er gratis å levere inn, og annet avfall kan du faktisk få betalt for!

Nå er bedrifter også pålagt å kildesortere matavfall, hageavfall og plastavfall. Formålet er å gjenvinne 65% denne type avfall innen 2035. For dere som bedrift betyr det at dere må tilrettelegge for sortering på arbeidsplassen, så vel som å sørge for at avfall blir levert til gjenvinningsstasjonen på riktig måte.

Få kontroll på kildesorteringen
Avfallsbeholdere for kildesortering 
Det må være enkelt å kildesortere, og å sortere ulikt avfall i ulike avfallsbeholdere eller ulike innkast krever at dere har nok antall moduler eller beholdere basert på type avfall dere produserer. Som et minimum må dere ha en beholder for matavfall, en for plastavfall og en for restavfall, men også papir bør sorteres for seg, og det samme gjelder metall, glass og eventuelt farlig avfall.

Tenk også på mengden avfall slik at dere får riktig størrelse på beholderne. Har dere lite avfall av hver type behøver dere ikke store søppeldunker, da holder det gjerne med mindre kildesorteringsskap eller moduler. 

For små beholdere gjør at det lett blir overfylt, og derfor har vi sørget for å ha et bredt utvalg av avfallsbeholdere i sortimentet slik at bedriften enkelt kan finne noe som passer. For noen holder det med en pedalbøtte med beholdere i for eksempel, mens andre trenger kildesorteringsskap med plass til store søppelsekker. 

Sørg for tydelig merking
Unngå unødig bruk av tid såvel som feilsortering ved å sørge for tydelig merking av de ulike beholderne og hva som skal i dem. Det samme gjelder selvsagt dersom dere også har søppelcontainere utenfor bygget.

Les mer her.

Cowab AS
Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Ullensaker
Norge
Org. nr.: NO993380407

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031