23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Få med deg tipsene - få bedre ergonomi på restauranten

Å jobbe på restaurant og storkjøkken er både stressende og sliter på kroppen. Her får du tips til noen produkter som vil bidra til bedre ergonomi i restauranten!

Ubehagelige arbeidsstillinger og tunge løft kombinert med alltid å stå på beina gjør restaurantarbeid svært krevende. Kokker og kjøkkenpersonal beveger seg mellom benker og ovner, og servitører løper mellom bord og kjøkken. Visste du at nettopp servitører og kjøkkenpersonell er blant de yrkesgruppene som tilbringer desidert mest tid på bena?

For å lette arbeidet har noen restauranter valgt å bytte fra for eksempel tunge tallerkener til lettere. Nedenfor har vi valgt ut et knippe produkter som også bidrar til bedre ergonomi på restauranten!

Ergonomiske hjelpemidler til restauranten
Bordvogn
Det kan være tungt å bære tallerkener med mat, og når dette gjøres i løpet av flere timer hver dag er sjansen stor for belastningsskader. Trillebord burde være selvskrevne på alle restauranter: 

De lar deg enkelt ta med deg det meste du trenger for å dekke bordet, samtidig som du får en ekstra arbeidsflate. Med en bordvogn som kan heves og senkes får du også  en ergonomisk arbeidshøyde og slipper å belaste nakke, rygg og skuldre mer enn nødvendig når for eksempel servietter skal brettes. Bordvogner kommer i mange varianter, og kan brukes både i selve restauranten og på kjøkkenet. En serveringsvogn i rustfritt stål er for eksempel et populært valg.

Møbeltransportør, stolvogn og bordvogn
Når det skal ryddes og du skal flytte tunge bord og stoler, er møbeltransportører, stolvogner og bordvogner praktiske. Ved å laste trallene kan du raskt og enkelt rulle bordene og stolene dit du vil, og skåner derfor kroppen for tunge belastninger. Bord må ofte flyttes og slås sammen for å tilpasses ulike gruppestørrelser, og det er derfor viktig å jobbe ergonomisk med disse arbeidsoppgavene.

Les videre her.

Cowab AS
Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Ullensaker
Norge
Org. nr.: NO993380407

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031