23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Fikk nytt lager i havn på Svalbard på rekordtid

Longyearbyen 2023: Lageret til Coop på Svalbard fikk en nødvendig oppgradering på rekordtid. Det tok totalt fire måneder fra tegninger ble presentert, til det oppgraderte lageret ble innviet en uke før tidsfristen.

Prosessen startet med at Christian Simon, servicetekniker hos Jungheinrich, påpekte store avvik og mangler ved daværende reolsystem og mesaniner i Coop sitt lagerbygg på Svalbard. Avvikene på lageret ved kaia i Longyearbyen var alvorlige. Administrerende direktør hos Coop Svalbard SA, Ronny Strømnes og leder for lager og logistikk, Anna-Karin Lind innså at de måtte ta affære umiddelbart.

Coop Svalbard SA har samarbeidet med Jungheinrich fra tidlig 2000-tall og Coop Norge har avtale med Jungheinrich Norge på trucker. Derfor var det naturlig å bruke totalleverandøren Jungheinrich også i det nye lagerprosjektet. Børge B. Hestdahl, prosjektleder i systemavdelingen til Jungheinrich, presenterte tegninger til nytt lager i starten av desember.

Bestillingen besto av nye reoler med 1791 palleplasser og to mesaniner på henholdsvis 508 og 44 kvadratmeter. Kontrakten ble signert uka før jul. Mesaninen kom med båt 27. februar, mens reolene kom kort tid etter.

«Dette er et kroneksempel på et vellykket prosjekt, der alle involverte har gitt absolutt alt for å få det i havn til riktig tid», sier Børge B. Hestdahl, prosjektleder i systemavdelingen hos Jungheinrich.

Fra Belgia og Nederland til Svalbard
Fire måneder kan kanskje virke som rikelig med tid, men å frakte varer til Longyearbyen innebærer komplisert logistikk.

Reolene og mesaninene ble produsert i Belgia og Nederland. Fra Belgia til Tromsø tar det fem dager med lastebil. Frakten fra Nederland gikk først med lastebil til en havn i Nederland, hvor varene ble lastet over på båt og fraktet til en havn i Norge.

Derfra ble de lastet over til lastebil og kjørt til kaia i Tromsø. Båten fra Tromsø til Longyearbyen tar tre dager, og rekker du ikke den, må du vente i 10 dager på neste båt …

I mål med trygt og effektivt lager
Befrakter Knut-Magne Knudsen i Bring Cargo Tromsø gjorde en formidabel innsats for å få varene på båten akkurat tidsnok før den la fra kai.

Svenske RMS lagerinnredningar jobbet nærmest døgnet rundt for å demontere gammel og dårlig lagerinnredning og montere nye reoler og mesaniner innen tidsfristen 31. mars.

«Vi er glade for at vi valgte Jungheinrich som partner for reolprosjektet. Det har vært bra å samarbeide med en solid aktør som kjenner oss. Vi har ikke fått flere palleplasser, men lageret er endelig trygt, og lagerplassen er bedre utnyttet, mer oversiktlig og ryddigere», sier Anna-Karin Lind, leder for lager og logistikk hos Coop Svalbard SA i Longyearbyen.

Jungheinrich Norge AS
Alf Bjerckes vei 30
0596 Oslo
Oslo
Norge
Org. nr.: NO914763436

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047