23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Panasonic annonserer neste generasjons Kairos live-produksjonsplattform

Utstyrt for enda større og mer komplekse produksjoner, med mer effektivitet og redundans, og flere innganger og utganger – og ikke minst mindre støy enn noen gang før.

Panasonic Connect Europe annonserte i dag neste generasjons KAIROS – deres toppmoderne live-produksjonsplattform – og ga en avansert forhåndsvisning til besøkende på ISE  2023 i Barcelona i Spania. Den nye lanseringen utvider Kairos-økosystemet med to nye kraftige og stillegående Core-stormaskiner, forbedrer plattformens allerede innovative GPU-prosessering med støtte for større og mer komplekse produksjoner, og gjøre det mulig å levere rikt innhold til et større antall skjermer enn noen gang før.

KAIROS er ideell for alt fra kringkastingsstudioer til ekstern produksjon og strømming av direktesendte idretts- og konsertarrangementer. Systemet virtualiserer tradisjonelle switcher-funksjoner, og eliminerer mange eldre maskinvarebegrensninger med sin nyskapende CPU/GPU-arkitektur. Det gjør også bruk av en multiformats Agile I/O-funksjon for å fjerne en-til-en-inngangsbegrensningene til rene SDI-switcher. 

Den nåværende innstegsmodellen KC100 leverer en mer fleksibel plattform for produksjoner som gjør bruk av en 3ME-kringkastings-switcher, og KC1000 dobler den prosesseringskapasiteten for bruk med større og mer komplekse skjermer. Dagens annonsering legger til de to nye KAIROS Core-stormaskinene AT-KC200 og AT-KC2000. 

Nye KC200 gir flere tilkoblingsmuligheter og mer prosessorkraft utover KC100, og KC2000 tilbyr den største kapasiteten hittil, med en dobling fra KC1000 når det gjelder antall kilder og utganger. Samtidig økes prosesseringsytelsen med minimum 30 prosent, og klippspillerkapasiteten med 500 prosent til totalt 900 GB. 

Det nye 4RU-chassiset for begge modellene har høy luftgjennomstrømming ved lavere viftehastigheter, noe som reduserer støyen betydelig og gjør at plattformen kan plasseres rett ved siden av der ting skjer. KAIROS-plattformen støtter overgangen til IP- og skyarbeidsflyter, med samtidig SDI-, ST 2110- og strømmestøtte. ST 2110-støtten strømlinjeformer tilkoblingen til Panasonics nyeste ST 2110-kompatible kameraer AW-UE160 PTZ og AK-PLV100GJ Cinelive, og legger dermed til rette for flerkameraproduksjoner. 

Begge de nye Core-maskinene vil bli tilgjengelige i 2023, og den tilhørende nye programvaren vil levere mange nye funksjoner og økt funksjonalitet, inkludert forbedret lydstøtte, tredjeparts allianseintegrasjoner, dypere systemloggstøtte og brukergrensesnittforbedringer. 

– Den nye generasjonen tar KAIROS til neste nivå, og understreker ytterligere vår forpliktelse til å fortsette å utvide vårt allerede brede spekter av funksjonalitet til nytte for våre kringkastings- og mediebrukere samt leie- og iscenesettelsesmarkedet, med fremskritt som lavere støynivå. KAIROS er den ideelle løsningen for dem som ønsker å ta steget inn i neste generasjons IT- og IP-sentriske plattform, som gir ubegrenset produksjonskreativitet, uavhengig av format eller innholdsdestinasjon, sier Andre Meterian, direktør for profesjonelle videosystemer hos Panasonic Connect Europe.

De nye lanseringene bygger på andre nye KAIROS-økosystemutviklinger som KAIROS Compact Control, som gir enkel kontroll over produksjoner med flere scener og utganger via en kontrollflate i 12XPT-stil, i tillegg til kontroll over Ross XPression-grafikk og nye KAIROS-programvarekontrollmoduler.

Panasonic Connect
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Århus Kommune
Danmark

Kontaktperson

APP

Send til en kollega

0.048